Itt az ideje, hogy elültesd a fokhagymát a kertedben

Fogadjunk, hogy nem mindenki tudta közületek, de az ősz második hónapja a legjobb választás, hogy elültesd a fokhagymát a kertedben.

Tudtad, hogy október a legideálisabb hónap arra, hogy nekiveselkedj a fokhagyma ültetésének? Ahhoz ugyanis, hogy jövő tavasszal a kikelettel és a nyíló virágokkal együtt erős, egészséges fokhagymád teremjen a kertben, most kell cselekedni!

A fokhagyma a természet antibiotikumaként is ismert, egyes tanulmányok szerint csökkenti a vérnyomást, a legtöbben viszont megfázás esetén vetik be mézbe áztatva vagy csak magában harapva. Ami viszont tény, hogy mind növény, mind fűszer formájában kiemelten egészséges: tele van C-vitaminnal, B6-vitaminnal és mangánnal is.

Na de hogyan álljunk neki a fokhagyma ültetésének? Katt a képre!

Forrásunk volt.


Még több a fokhagymáról itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek