Minden, amit az üzletek karácsonyi nyitvatartásáról tudni érdemes

Idén újfent megváltozott nyitvatartással várják az áruházláncok a vásárlókat a karácsonyi időszakban. A kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében nem árt tisztában lenni az ünnepi nyitvatartásokkal.

2022. december 24-én, a legtöbb bolt 12 órakor zár be, de mutatjuk a teljes listát is, hogy valóban stresszmentes legyen az ünnep:

  • Az Aldi december 24-én 12 óráig tart nyitva, december 25-én és december 26-án ZÁRVA lesznek az üzletek.
Érdemes odafigyelni arra, hogy a legtöbb bolt DECEMBER 24-én délben bezár
  • Az Auchan áruházak december 24-én 12 órakor zárnak, december 25-én, szombaton és december 26-án, vasárnap ZÁRVA tartanak.
  • A CBA boltokról általánosságban elmondható, hogy december 24-én délig, de helyenként 14 óráig várják a vásárlókat (üzletenként eltérő, indulás előtt érdemes tájékozódni). Szombaton és vasárnap (december 25-én és 26-án) azonban ZÁRVA tartanak.
  • A Lidl üzletei december 24-én 12 óráig várják a vásárlókat, december 25-én és december 26-án, karácsonykor azonban zárva lesznek.
  • A Penny üzletek december 24-én 12 óráig várják a vásárlókat, december 25-én és december 26-án zárva lesznek.
  • A Spar és Interspar boltjai december 24-én 12 óráig lesznek nyitva, december 25-én és december 26-án zárva lesznek.
  • A Tesco és Tesco expressz üzletei december 24-én 12 óráig tartanak nyitva, december 25-én és december 26-án zárva lesznek.
  • A Metro áruháznak december 24-én 12 óráig tartanak nyitva, az azt követő két ünnepnapon azonban zárva lesznek.

A kisebb boltok nyitvatartása természetesen a fentiektől eltérő lehet, ám a kereskedelmi törvény miatt december 24-én csak 14 óráig lehetnek nyitva az üzletek.

Érdemes azt is észben tartani, hogy a legtöbb iparcikk kereskedelmi áruház december 24-én már nem nyit ki (például bútor- és barkácsáruházak). Az ünnepek előtti napokon azonban más áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat. December 27-én pedig a legtöbb bolt már a megszokott nyitvatartással várja majd a vásárlókat.

Ti az utolsó pillanatra szoktátok hagyni a karácsonyi nagybevásárlást?

Címlapról ajánljuk

További cikkek