8 nyári konyhatrend, amiért egyszerűen odavagyunk és vissza

Mikor gondoltál utoljára arra, hogy új színt vinnél a konyhádba? Ha már nagyon régen, vagy nem is emlékszel, hogy mikor, akkor itt az ideje!

A nyár tökéletes alkalom arra, hogy véghezvigyük azokat a terveket, amiket régóta halogatunk. Ebből a nyolc konyhai dekorötletből ihletet meríthetünk, ha végre rászánjuk magunkat a sütés-főzés szinterének átalakítására.

Nézzük a nyári konyhatrendeket!

1. Merész szekrények

A fehér szekrény mindig a klasszikus konyhai dekoráció része lesz, hiszen letisztult és bármikor elérhető, ha nincs jobb ötletünk. Azonban nem ez az egyetlen szín, ami jól mutat a konyhában.

A merész árnyalatok is népszerűek, különösen a zöld és a kék változatai, amelyek a harmónia, a béke és a gazdagság érzését keltik bennünk, és segítenek megőrizni a konyha könnyed hangulatát.

Babakékben úszó frontok

2. Dekoratív tárolás kosarakkal

A szőtt kosarak tökéletesek a konyha díszítésére, mivel természetes anyagokból készültek, amelyek melegséget kölcsönöznek a szobának. Egyaránt nagyon jól mutatnak egy rusztikus parasztházban és a modern konyhákban is. Kiállíthatjuk őket nyitott polcokon, de használhatjuk őket a kamrában is.

Gyümölcsös tálak

3. Mutassuk meg gyönyörű edényeinket

Nem kell külön dekorációt vásárolnunk a konyhába, inkább használjuk a már meglévő, csodaszép tányérjainkat és edényeinket. Ezzel csökkentjük a rendetlenséget, és a leggyakrabban használt darabok mindig könnyen elérhetőek lesznek. Ahhoz viszont, hogy ez a trend a mi konyhánkban is működjön, érdemes átnéznünk a tálak stílusát és állapotát, hogy szép összképet kapjunk.

Dekoratív edények

4. Legyen a bor is dekoráció

Ha van egy tisztességes borgyűjteményünk, akkor ne csak arra várjunk, hogy megigyuk őket – használjuk dekorációnak. Tegyük az üvegeket egy olyan állványra, amelyet a falra rögzítünk, vagy a falhoz helyezünk. Ha szekrényben tároljuk őket, akkor üvegajtós bútorunk legyen, hogy jól láthassuk benne a bort. Ha LED-lámpákkal spékeljük meg a bortartót, akkor meg is van a konyhánk fókuszpontja és menő alaphangulata.

Bordekor

5. Nyitott polcok

A modern nyitott polcok több tárolóhelyet biztosítanak egy praktikusabb konyhához, ráadásul dekorációnak sem utolsók, hiszen kedvenc csecsebecséinket állíthatjuk ki rajtuk.

Pasztellben

6. Visszatér a csempés padlólap

A mintás csempe reneszánszát éli.  A konyhában a merész geometrikus minták a nyerők, lehetnek egy- vagy többszínűek is. A kézzel készített csempék a legideálisabbak, mert többféle irányzatot kombinálnak. Figyeljünk a méretükre is: ha túl kicsit választunk, a padló zsúfoltnak tűnhet, ha pedig túl nagyot, akkor nem fogjuk elérni a kívánt hatást.

Szürke konyha

7. Tapéta és matricák

Leheljünk életet a konyhánkba eltávolítható tapéta vagy matricák felragasztásával. Mindkét termék népszerű, mert egyszerűen felapplikálható és könnyen eltávolítható, ha változtatni akarunk rajta. Ráadásul a modern tapétákkal olyan megjelenést érhetünk el, amely festékkel nem lehetséges.

Mediterrán életérzés

8. Rend a lelke mindennek

Az egyik legnagyobb konyhai belsőépítészeti trend a minimalizmus, ami azt jelenti, hogy meg kell szabadulnunk a túl sok készüléktől. Persze senkit nem buzdítunk arra, hogy a jólműködő eszközeit kiselejtezze, de ha muszáj újat venni, akkor válasszunk multifunkciósat, ami kevesebb helyet foglal, mégis gyakrabban a hasznunkra lesz.

Rendszerezz!

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Címlapról ajánljuk