Nutellás banánkenyér gyorsan, házilag

A banánkenyér-készítés sokunknak izgatja a fantáziáját. Joggal. Most itt egy rettentő egyszerű recept, pár perc, és a végén van a lényeg: NUTELLÁVAL kell megkenni!

A banánkenyérnek már a neve hallatán és összefut a nyál a szánkban, és nyúlunk a hűtőbe valami édességért. Készítsd el magad, hidd el, ez a recept valóban gyors,könnyű és ráadásul olcsó is! Mi még a kánikulában is nekiállnánk. Ráadásul a "szerző" Nutellával ajánlja - szerintünk nem téved!

Hozzávalók:

1 tojás

2-3 érett banán

1/2 bögre cukor (lehet nyírfacukor vagy eritrit is!) (1 bögre=2,5dl)

1/4 bögre vaj

1 ek. sütőpor

1 ek. szódabikarbóna

másfél bögre finomliszt

fahéj, vanília

csipet só

1/4 bögre aprított dió

Elkészítés:

1. keverd össze a cukrot, a vajat és a tojást és a vaníliamagot vagy aromát (esetleg vaníliás cukrot)

2. egy tálban keverd össze a száraz összetevőket, azaz a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat és a pici sót

3. a száraz keveréket add az előbbi tojásoshoz, és keverd bele a villával összepasszírozott banánt is

4. a homogén masszához még keverd hozzá a diót is

5 előmelegített sütőben 20 fokon 30-40- perc alatt kész!

Ha NUTELLÁVAL megkened, nem lesz rosszabb!

A Ti hasonló receptjeitek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...