Nutellás banánkenyér gyorsan, házilag

A banánkenyér-készítés sokunknak izgatja a fantáziáját. Joggal. Most itt egy rettentő egyszerű recept, pár perc, és a végén van a lényeg: NUTELLÁVAL kell megkenni!

A banánkenyérnek már a neve hallatán és összefut a nyál a szánkban, és nyúlunk a hűtőbe valami édességért. Készítsd el magad, hidd el, ez a recept valóban gyors,könnyű és ráadásul olcsó is! Mi még a kánikulában is nekiállnánk. Ráadásul a "szerző" Nutellával ajánlja - szerintünk nem téved!

Hozzávalók:

1 tojás

2-3 érett banán

1/2 bögre cukor (lehet nyírfacukor vagy eritrit is!) (1 bögre=2,5dl)

1/4 bögre vaj

1 ek. sütőpor

1 ek. szódabikarbóna

másfél bögre finomliszt

fahéj, vanília

csipet só

1/4 bögre aprított dió

Elkészítés:

1. keverd össze a cukrot, a vajat és a tojást és a vaníliamagot vagy aromát (esetleg vaníliás cukrot)

2. egy tálban keverd össze a száraz összetevőket, azaz a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat és a pici sót

3. a száraz keveréket add az előbbi tojásoshoz, és keverd bele a villával összepasszírozott banánt is

4. a homogén masszához még keverd hozzá a diót is

5 előmelegített sütőben 20 fokon 30-40- perc alatt kész!

Ha NUTELLÁVAL megkened, nem lesz rosszabb!

A Ti hasonló receptjeitek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek