Duplájára nőnek a szobanövényeid ettől a házi készítésű szertől

Létezik egy olyan házi készítésű szer, amely elősegíti a szobanövények gyors növekedését. Az alábbiakban azt is eláruljuk, hogy mi az.

A kedvenc szobanövényeid fejlődési időszaka a meleg napok beköszöntével veszi kezdetét, így ilyenkor érdemes egy kicsivel több időt szentelni a gondozásukra. Ha ilyenkor például eszközölsz pár bevált trükköt, akkor jelentősen javítani tudod a szobanövényeid egészségét. És ami a legjobb, hogy nem kell vagyonokat kifizetned a boltban különféle szuper szerekért, hiszen otthon is készíthetsz egyet. Íme!

Duplájára nőnek a szobanövényeid ettől a házi készítésű szertől

Az Epsom-só elősegítheti a növények fejlődését

A magnéziumban gazdag Epsom-só (vagy keserűsó) az egyik legpraktikusabb szer, amelyről minden növényszülőnek tudnia kell, hiszen használata számos előnnyel jár.

Ezenfelül szintén fontos, hogy az organikus eredetű trágyákat részesítsd előnyben a kémiai műtrágyákkal szemben. A jó minőségű, organikus műtrágyák ugyanis segíthetnek a növények gyorsabb növekedésében.

Itt jön a képbe az Epsom-só, amely rendkívül sokoldalú és előnyös a szobanövények számára, mivel képes javítani a tápanyagfelvételt, elősegíti a növekedést, a klorofill képződést és a buja lombozatot.

Az Epsom-só továbbá segíti az olyan alapvető tápanyagok, mint a nitrogén, foszfor és kálium felvételét, elősegítve a növekedést. Ez különösen jól jöhet az olyan beltéri növényeknél, mint a páfrány, filodendron, agglegénypálma, rákvirág, nyíllevél és szobai futóka.

Az Epsom-só elősegíti a tápanyagfelvételt és a növekedést

Így készül az Epsom-só segítségével a növények „csodaszere"

És most jöjjön a pofonegyszerű trükk: keverj össze két evőkanál Epsom-sót és 3,7 liter vizet. Kész is! Az így kapott szert érdemes havonta egyszer, a rendszeres öntözések között adni a növényeknek.

Ez növeli a klorofill szintjét a növényi sejtekben, javítva a fotoszintézist és az általános növényi egészséget.

Az Epsom-só egyébként még a szeszélyesebb növényekkel is képes csodákat művelni. Éppen ezért a rózsabokrok számára is ajánlott, mivel a szóban forgó növényeknek rengeteg tápanyagra van szükségük a virágzáshoz. Az új hajtások növekedésének ösztönzése érdekében szórj alfalfa-port és Epsom-sót a növény földjére, majd alaposan öntözd meg.

Még több növényes tartalom:

7 fa és cserje, amely pompás aranysárga virágokkal díszeleg

Az aranysárga virágú fák és cserjék nemcsak színkavalkádot, hanem frissességet és életet visznek az udvarokba, kertekbe és parkokba. A cikkben szereplő növények lenyűgöző látványt nyújtanak tavasszal és nyáron, virágaik mézes illatukkal és vibráló színükkel vonzzák a pillangókat és méheket. Te melyiket látnád szívesen a kertedben?

Nosalty

7 növény, amely segít elűzni a legyeket az otthonodból

A legyek bosszantó és kártékony kis élőlények, amelyek megkeseríthetik a szabadban töltött időt. Ha nem szeretnél vegyszereket használni ellenük, akkor természetes módon is védekezhetsz, növényekkel. A cikkben szereplő növények finom illatukkal elűzik a kártevőket, bónuszként pedig kellemesebbé teszik a kertedet és otthonodat is.

Nosalty

7 szépséges növény, ami kis kaspóban is buján nő

A konténeres kertészkedés ideális megoldás azoknak, akik kis helyen, a teraszon vagy az erkélyen szeretnének zöldellő, virágzó növényeket nevelni. Most bemutatjuk azokat a könnyen gondozható növényfajtákat, amelyek különösen jól érzik magukat kaspókban és virágtartókban.

Nosalty

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

További cikkek