7 növény, amely segít elűzni a legyeket az otthonodból

A legyek bosszantó és kártékony kis élőlények, amelyek megkeseríthetik a szabadban töltött időt. Ha nem szeretnél vegyszereket használni ellenük, akkor természetes módon is védekezhetsz, növényekkel. A cikkben szereplő növények finom illatukkal elűzik a kártevőket, bónuszként pedig kellemesebbé teszik a kertedet és otthonodat is.

A legyek nemcsak bosszantóak, hanem kártékonyak is, hiszen betegségeket terjeszthetnek, élelmiszereket szennyezhetnek be, allergiás reakciókat válthatnak ki, sőt még a háziállatok egészségét is veszélyeztethetik. Sokak számára azonban a légyirtó szerek használata nem kívánatos megoldás, hiszen azok nemcsak a legyekre, hanem az emberekre és háziállatokra is káros hatással lehetnek. Szerencsére természetes módon is védekezhetünk a legyek ellen, mégpedig olyan növényekkel, amelyek illata távol tartja őket. A következőkben megtudhatod, miért olyan hatékonyak ezek a növények a legyek ellen, és hogyan gondozhatod őket, hogy a legjobban hasznosíthasd természetes védekező képességüket.

Katt a galériára, hogy megtudd, mely növények képesek távol tartani a legyeket!

Még több növényes tartalom:

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!