#HÁZICSEMEGE: Farm2Fork

A Farm2Fork név mögött egy ember áll – ő Horváth Boldizsár agrármérnök, akinek célja, hogy a legkiválóbb minőségű, szezonális és hazai alapanyagokat juttassa el az egyes termelőktől a megrendelőkig.

Egészen idén tavaszig Horváth Boldizsár éttermekkel dolgozott együtt, a részükre szállított alapanyagokat a termelőktől. A 25 étterem között a legnívósabb nevek szerepelnek, így a Michelin-csillagos Stand és Babel, továbbá a fine dining vonalat képviselő Mák, St. Andrea, Platán Tata és Kollázs, de ügyfelei között ott volt a hetedik kerület kedvelt keleti étterme, a Dobrumba is. A járvány berobbanása után azonban az éttermeknek mind be kellett zárniuk, így nem volt, aki átvette volna a friss zöldségeket, gyümölcsöket.

Boldizsár azonban nem csüggedt, egy huszárvágással az üzleti ügyfelekről átnyergelt a lakossági kiszállításra, és a budapesti csomagolásmentes bolttal, a ne pazarolj-jal karöltve juttatják el az embereknek a hazai terményeket azóta is. A kialakult helyzethez igazodva eleinte főként házhoz szállítással oldották meg, hogy célba érjen az áru, de emellett a ne pazarolj Fő utcai üzletében is át lehet venni a rendeléseket, vagy ad hoc betérni hozzájuk, és válogatni az aktuális kínálatból.

Boldizsár a kapocs a termelők és a vásárlók között: miközben a hazai gazdák méltányos és fenntartható kereskedelmi rendszer keretében értékesíthetik termékeiket, addig az emberek jóízű, magas minőségű és ellenőrzött alapanyagokból készíthetik el kedvenc ételeiket. A hazai és szezonális hívószavak mellett az ökológiai gazdálkodási mérnök nagy hangsúlyt fektet arra, hogy környezetbarát módon működjenek, és a bio alapanyagok is teret kapjanak a kínálatban.

A Nosaltynál elkötelezetten támogatjuk a hazai termelőket, ételmanufaktúrákat, tervezőket és alkotókat. Az idei év mindenki számára a szokásosnál is több kihívást tartogatott, és különösen nehéz gazdasági helyzetbe kerültek azok a kisebb, gyakran családi vállalkozások, amelyek működését alapjaiban írta felül a járványhelyzet. Ezért tartjuk fontosnak, hogy most még inkább támogassuk őket, ezért a karácsony közeledtével a Nosalty #HÁZICSEMEGE sorozatának keretében bemutatjuk ezeket a vállalkozásokat, hozzájárulva, hogy magyar alapanyagokból készült ételek kerüljenek a családi asztalra, a fa alatt pedig magyar alkotók termékei sorakozzanak becsomagolva.

A Facebookon elindult a Nosalty #HÁZICSEMEGE Facebook-csoport is, amelyben bárki megoszthatja a tagokkal azokat a vállalkozásokat, amelyeket ő szeret és szívesen ajánl, hogy minél színesebb legyen a felhozatal, és minél szélesebb körhöz eljusson hírük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Weboldal: Farm2Fork

Fotó: Farm2Fork Instagram

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!