Nosalty Adventi Kalendárium – December 8. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December nyolcadikán gondolj egy kicsit másokra is!

A gazdagon megterített asztal mellett, a kirakatok és sétálóutcák fényében könnyű elfelejteni, hogy sajnos nem mindenkinek így néz ki a karácsony. Ha tehetjük, adakozzunk ma (vagy bármilyen másik napon) egy jótékony szervezetnek, de akár közvetlenül egy rászoruló ismerősünket is felkereshetjük, ha tudjuk, hogy segítségre van szüksége. Tegyünk jót, férjen egy kis jótékonyság az ünneplésünkbe!

Tegyük szebbé mások ünnepét

Jótékonykodjunk!

Szerencsére nagyon sok lehetőségünk van, ha az ünnep alkalmából tennénk valamit egy jó cél érdekében. Különböző segélyszervezetek és civil kezdeményezések is akadnak, ahol élelmiszert, ajándékot és más dolgokat is gyűjtenek.

Örömet szerezhetünk egy kisgyermeknek játékokkal, ruhákkal, de egy családnak is adhatunk esélyt arra, hogy legyen étel, ami az asztalra kerülhet.

Az alábbi helyeken mind adakozhatunk:

  • a MikulásGyárban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjtenek a rászorulóknak, egészen december 21-ig
  • a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére a SPAR üzleteiben vásárolhatunk adománykártyákat az ünnepek alatt
  • a Cipősdoboz Akció keretében gyerekeknek küldhetünk ajándékot, játékokat december 19-ig

Személyesen is tehetünk jót

Persze, a környezetünkben is akadhat olyan család, egyedül élő nyugdíjas vagy gyermek, akinek jól jönne egy kis segítség az ünnepek alatt. Hívjuk fel őket, kérdezzünk utána, hogy miben segíthetünk.

Akár egy látogatás is megteszi, de egy nagy doboz tartós élelmiszer vagy egy adag meleg étel formájában is megkönnyíthetjük számukra a karácsonyt.

Elég egy kis kedvesség, némi odafigyelés, és a saját karácsonyunkon kívül valaki másét is szebbé tehetjük.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek