Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nigella Lawson csodás dolgot tesz, amiért tényleg csak szeretni lehet

A brit gasztroháziasszony hamarosan megnyitja az első főzőiskolát, ami a rákbetegeken segít.

Nigella Lawson hamarosan megnyithatja az Egyesült Királyság első főzőiskoláját, ahol rákbetegeket tanítanak majd főzni. Az iskola nem a sztárszakácsé lesz, hanem a Life Kitchen non-profit szervezeté, amely már korábban is tartott ingyenes főzőleckéket a rákbetegeknek és családjaiknak. 

A kezdeményezést egy Ryan Riler nevű fiatal hozta létre, akinek anyja 2014-ben hunyt el rákban. A férfi az ő emlékére hozta létre a Life Kitchent.  

Tanulmányok szerint a kemoterápiás kezelésben résztvevő betegeknél jelentősen romlik az ízlelés, de vannak olyan betegek, akik teljesen elvesztik az ízérzékelésüket. Ryan anyukája sem tudta igazán élvezni az ételeket, ami a fiatalt is nagyon zavarta. Ryan az University of London egyik professzorával fejlesztette ki a tökéletes menüt a rákbetegek számára. 

Ezt a menüt, és sok más ételt készíthetnek el a betegek a főzőiskolában, a Mowbray Parkban, Sunderlandben. A résztvevők három órás képzésen vehetnek részt, ahol elsajátíthatják a konyhaművészet alapjait, és kicsit elfeledkezhetnek az állapotukról. 

A kezdeményezést egyébként nemcsak Nigella Lawson támogatja, hanem Jamie Oliver, Stephen Fry és Sue Perkins is.

Ezeket olvastad már?

via Independent

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!