Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy 27 évesen, rákban elhunyt fiatal nő utolsó levelét olvassa most az egész világ

Fiatal kora ellenére különösen megfontolandó gondolatokat hagyott hátra egy 27 évesen, rákban elhunyt, ausztrál nő. Olvasd és fogadd meg őket!

27 éves korában a csontokat megtámadó rákos megbetegedésben, az ún. Ewing-szarkómában elhunyt Holly Butcher ausztrál hölgy. Mivel halálával sajnos előre tisztában volt, életének utolsó hónapjaiban különösen odafigyelt arra, hogy mi fontos az életben, mire érdemes időt, energiát áldozni.

Családja Holly közösségi oldalán osztotta meg lányuk utolsó levelét, amelyet érdemes mindenkinek elolvasnia és átgondolnia, hogy megértsük, mi a fontos valóban az életünkben.

Holly levelét eredetiben itt találjátok, az alábbiakban pedig a fordítást olvashatjátok:

"Egészen különös dolog 26 évesen felfogni és megérteni, hogy meg fogsz halni. Igazából inkább nem is veszel tudomást róla. A napok csak telnek és te úgy élsz, hogy ez továbbra is így lesz. Gyakran képzeltem el magamat ráncosan és őszen, amely ráncokat leginkább az életem szerelmével együtt épített csodálatos családom (a rengeteg gyerekem) okozott. Annyira akarom ezt, hogy szinte fáj.

Ez van az élettel: törékeny, értékes és kiszámíthatatlan – minden nap egy ajándék.

Most 27 éves vagyok. Nem akarok elmenni. Szeretem az életem. Boldog vagyok...tartozom vele a szeretteimnek. De az irányítás kicsúszott a kezemből. Nem a haláltól való félelem miatt kezdtem ebbe az „utolsó levélbe”. Részemről rendben van, hogy általában nem foglalkozunk az elkerülhetetlenségével. Kivéve akkor persze, amikor beszélni szerettem volna erről és a környezetem tabuként kezelte a témát. Az kemény volt.

Én csak azt szeretném, ha az emberek abbahagynák a kis, jelentéktelen dolgokon való aggódást és eszükbe jutna, hogy a végén mindannyiunk sorsa ugyanaz. Tegyünk meg mindent azért, hogy értékesen töltsük el az időnket – és ne foglalkozzunk hülyeségekkel!

Leírtam pár gondolatot, mivel az elmúlt hónapokban elég sok időm volt gondolkozni. Naná, hogy ezek a gondolatok mindig az éjszaka kellős közepén jutnak az eszembe!

Amikor nevetséges dolgokon rágódsz (ezt gyakran láttam az elmúlt hónapokban), csak gondolj valakire, aki igazán nagy problémákkal néz szembe. Légy hálás a kis hétköznapi problémádért és lépj túl rajta! Nincs azzal semmi baj, ha valami idegesít, de ne pörögj rá és ne nyaggass miatta másokat.

Ha ezt meglépted, akkor menj ki a szabadba és végy egy nagy levegőt, vedd észre, hogy milyen kék az ég és milyen zöldek a fák – hiszen ez annyira gyönyörű! Gondolj arra, hogy milyen szerencsés vagy, hogy ezt egyáltalán meg tudod tenni. Hogy tudsz lélegezni.

Lehet, hogy dugóban álltál ma vagy rosszul aludtál, mert a gyönyörű babáid ébren tartottak vagy a fodrászod túl rövidre vágta a hajad. A műkörmeid letörtek, a cicid túl kicsi vagy narancsbőrös a feneked, lóg a hasad.

Engedd el ezt a sok szarságot. Hidd el nekem, hogy ezek egyáltalán nem fognak az eszedbe jutni, amikor eljött az idő. Ezek ANNYIRA jelentéktelenek, amikor visszatekintesz az életed egészére. Állok, és nézem, ahogy a testem a szememre láttára sorvad el és én semmit nem tehetek. Csak azt kívánom, bárcsak lehetne még egy születésnapom vagy még egy karácsony a szeretteimmel vagy csak még egy nap a kedvesemmel és a kutyámmal. Csak még egy.

Hallgatom, ahogy az emberek a munkájukról panaszkodnak vagy arról, hogy milyen megerőltető sportolni. Örülj neki, hogy fizikailag képes vagy rá. A munka és a sport olyan hétköznapi dolgoknak tűnnek...egészen addig, amíg a tested már nem teszi lehetővé, hogy bármelyiket is csináld.

Igyekeztem egészségesen élni, sőt igazából lehet, hogy ez volt a legfőbb szenvedélyem. Örülj az egészségednek és a jól működő testednek – még akkor is, ha nem tökéletes. Vigyázz rá és lásd, mennyire csodálatos. Tartsd aktívan és tápláld friss ételekkel. De ne válj a megszállottjává.

Jusson eszedbe, hogy a jó egészség sokkal több, mint a fizikai testünk...dolgozz a szellemi, érzelmi és spirituális boldogságodon is.

Így majd ráébredsz, hogy mennyire jelentéktelen is a közösségi média által mutatott tökéletes test. És ha már itt tartunk – töröld minden olyan kapcsolatod, akinek a posztjai rossz érzéseket keltenek benned. Legyen az barát vagy sem. Légy kíméletlen a saját jól-léted érdekében.

Légy hálás minden napért, amikor nincsenek fájdalmaid, sőt még azokért a napokért is, amikor nem érzed jól magad a náthád, a fájós hátad vagy a kibicsaklott bokád miatt. Fogadd el, hogy ilyenek vannak és örülj neki, hogy nem veszélyeztetik az életed és hogy el fognak múlni.

Panaszkodjatok kevesebbet emberek – és segítsetek többet másoknak!

Adj, adj, adj! Teljesen igaz, hogy boldogabb leszel azáltal, ha másoknak segítesz, mintha csak magadra gondolsz. Amióta beteg vagyok, a legcsodálatosabb kedves, segítő emberekkel találkoztam és a leggondosabb támogatást, a legszeretőbb szavakat kaptam a családomtól, a barátaimtól és ismeretlenektől is. Sokkal többet, mint amennyit valaha visszaadhatnék. Ezt sosem fogom elfelejteni és örökre hálás leszek ezeknek az embereknek.

Egészen furcsa érzés, hogy van egy csomó pénzed, amit el kellene költened...amikor haldokolsz. Ilyenkor nem tárgyakra vágysz, mint például egy szép új ruha. Egészen csacska dolognak tűnik ilyenekre sok pénzt költeni. Egy újabb ruha, kozmetikum vagy ékszer helyett inkább vegyél egy barátodnak valami kedves dolgot. Először is, senkit nem érdekel, ha kétszer ugyanazt a ruhát hordod. Másodszor is – nagyon jól fog esni. Menj el velük egy étterembe, igyál velük egy kávét. Vegyél nekik egy növényt, egy gyertyát vagy fizesd be őket egy masszázsra. És mondd el nekik, hogy mennyire szereted őket.

Tiszteld mások idejét! Ne várakoztasd meg őket csak azért, mert te mindig elkésel. Készülj el időben és örülj neki, hogy a barátaid veled szeretnének lenni és nem egyedül ücsörögni rád várva. Jobban is fognak ezért tisztelni. Ámen, testvérem.

Idén a családom eldöntötte, hogy nem adunk ajándékot egymásnak. És bár a karácsonyfa így egy kicsit szomorú és csupasz volt, nagyon csodálatos este volt, hiszen senki sem a vásárlás őrületében pörgött, hanem ehelyett arra fordítottuk az energiáinkat, hogy kedves üzeneteket írtunk egymásnak. Ráadásul képzeljétek el, milyen lett volna a családomnak úgy ajándékot venni nekem, hogy lehet, már sosem használtam volna. Fura! Bénának tűnhet, de ezek a kis üzenetek sokkal többet jelentenek nekem, mint bármilyen tárgyi ajándék....a történtek tanulsága: egyáltalán nincs szükség ajándékokra, hogy csodás karácsonyod legyen.

Költsd a pénzed élményekre! Vagy legalábbis ne hagyj ki élményeket azért, mert tárgyakra költötted el az összes pénzed. Menj el arra kirándulásra, amit régóta halogatsz. Lógasd a lábad a vízbe és dugd a lábujjaid a homokba!

Menj ki a természetbe!

Simán csak éld meg a pillanatot, ahelyett, hogy a telefonod képernyőjén keresztül néznéd. Az életet nem egy képernyőn keresztül éljük és nem a tökéletes fényképtől szól. Élvezd a pillanatot, ember! És ne másoknak akard megmutatni.

Csak egy költői kérdés. Tényleg megéri a szépítkezéssel, tökéletes frizurával, sminkeléssel töltött rengeteg óra? Ezt sosem értettem a nőknél.

Néhanapján kelj fel korán és hallgasd a madarak csicsergését és gyönyörködj a napfelkeltében.

Hallgass zenét! De igazán hallgasd. A zene terápia. Minél régebbi, annál jobb.

Öleld meg a kutyádat! Ó istenem, mennyire fog ez hiányozni.

Beszélgess a barátaiddal! Tedd le a telefonodat! Kérdezd meg, hogy jól vannak-e?

Utazz, ha szeretnél, és ne utazz, ha nem szeretnél!

Dolgozz, hogy élhess és ne azért élj, hogy dolgozz!

Komolyan, tedd azt, ami boldoggá tesz!

Edd meg azt a sütit! Lelkiismeret-furdalás nélkül.

Mondj nemet azokra a dolgokra, amiket tényleg nem szeretnél megtenni!

Ne tegyél olyan dolgokat, amiket mások szerint tenni kellene a teljes értékű élethez. Lehet, hogy te középszerű életet szeretnél – és ezzel nincs semmi baj.

Minden egyes alkalommal mondd el a szeretteidnek, hogy szereted őket, és szeresd őket ahogy csak tudod!

Ha nyomorultan érzed magad, jusson eszedbe, hogy megvan benned az erő, hogy változtass. legyen az munka vagy szerelem vagy bármi. Légy bátor váltani! Nem tudhatod, hogy mennyi időd van még hátra, ne pazarold arra, hogy nyomorultul érzed magad. Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de ettől még igaz.

Egy fiatal lány tanácsait olvashattátok. Fogadjátok meg vagy felejtsétek el – rátok bízom.

Ja, még egy utolsó dolog. Tegyél jót az emberekkel – és adj vért rendszeresen! Ettől jól fogod érezni magad és bónuszként még életeket is mentesz. Annyira nem foglalkozunk ezzel, pedig egy-egy véradás akár 3 életet is megmenthet! Nagyon nagy hatással van az emberekre és olyan egyszerűen megoldható.

Engem a leadott vér tartott életben egy extra évig – örökre hálás leszek azért, hogy ezt az évet még itt a Földön tölthettem családommal, barátaimmal és a kutyámmal. Egy olyan évet, amiben életem legcsodásabb élményeit élhettem meg.

A legközelebbi viszontlátásig.

Hol"

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!