Nézzétek! Ez lett a világ legjobb étterme

Egy dél-afrikai halászfaluban lévő kis étteremnek, a Wolfgatnak ítélték oda az év étterme díját a World Restaurant Awards hétfő este Párizsban rendezett díjátadó gáláján.

A legjobb éttermeknek járó díjakat osztották ki Párizsban, a World Restaurant Award versenyének gáláján. A világ ötven éttermét jutalmazó gasztronómiai díjat 18 kategóriában osztották ki a világ 26 országának éttermei között.

A legjobb, térképen nem jelzett étterem díját a dél-afrikai Wolfgat nevű étterem nyerte, melyre egy Paternoster nevű apró halászfaluban találtak rá - írja az MTI.

A Fokvárostól 150 kilométerre, Az Atlanti-óceán partján fekvő falu éttermének séfje Kobus Van der Merwe szerint az étterem különlegessége az egyszerűségben rejlik, a frissen halászott tengeri halakat, kagylókat, a hínár és a tengerparton növő fűszernövényeket "valódi tisztaságukban, nyersen, kezeletlenül" tálalják a vendégeknek.
A két éve nyílt étterem mindössze 20 vendéget tud egyszerre fogadni, egy hétfogásos menü ára pedig 53 euró (vagyis nagyjából16 844 forint).
Az év legjobb új éttermének a díját a japán Inua kapta,a párizsi két Michelin csillagos Le Clarence eredeti konyhájáért, a lyoni szintén két Michelin-csillagos Le Mére Brazier időtlen klasszikus konyhájáért kapott elismerést.

Ezeket olvastad már?

via:MTI, címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek