Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Négykeréken | Közép-Magyarország: Itt a bizonyíték, hogy Budapest környékén is pörög a gasztroélet

A Suzukival közös videósorozatunkban az ország szívét, Pest megyét vettük célba, hogy megmutassuk nektek, hogy a fővároson kívül is van élet. (x)

Az összes régió közül a közép-magyarországi a legkisebb, csupán Pest megyét foglalja magába, mégis, földrajzi helyzetének köszönhetően meglepően változatos a gasztronómiája. Bár az vitán felüli, hogy a főváros térnyerése a gasztronómiai életben elvitathatatlan, mi azért körbenéztünk a környékén is.
 

Ha neked is eleged van abból, hogy sokak szerint Közép-Magyarország egyet jelent Budapesttel, akkor pattanj be velünk az autóba, és irány a Dunakanyar. Megmutatjuk, hogy van élet a fővároson kívül is!

Utunkat a reggeli kávéval kezdtük. De nem valami benzinkutas löttyel, hanem egy jó erős feketével Nagymaroson. Első megállónk a Sakura cukrászda volt. A világos, szinte tengerpartiasan fehér cukrászda extravagáns unikornis mousse-okkal és klasszikus főzött krémes sütikkel szól minden korosztályhoz. 

A reggeli krémesezés után nyakunkba vettük a hegyet, és Zebegény felé indultunk. Egy kanyar elvétését követően azonban olyan agyagos terepre tévedtünk, hogy hölgyekből álló csapatunk minden egyenjogúsági törekvését hátrahagyva kiabált volna férfi segítségért, de végül megúsztuk a dolgot.

A négykerékmeghajtás és némi női fifika bevetésével a sárba ragadt autót sikeresen kihúztuk a csávából, jutalmunk pedig egy költői panorámás „óvóhely” volt – teljes szívből mondom, hogy a világ legmegnyugtatóbb helye a zebegényi Natura Hill. A slowfood-alapon működő önfenntartó étterem és panzió minden nap valami újdonsággal vár, hiszen nincsen á la carte étlapjuk. Kedvencünk a sziki ponttyal tálalt friss és zsenge tökfőzelék volt. 

Segíts nekünk megalkotni az ország gasztronómiai térképét, töltsd fel a kedvenc éttermed vagy szavazz, és nyerj!

Ezután a Rab Ráby étterem következett Szentendrén. Hatalmas adagok, és nagyon izgalmas enteriőr várt minket. Mivel az étterem tulajdonosa műgyűjtő, az étterem falai előző életek csetreszeivel vannak kidekorálva. Annyira sok volt a látnivaló, hogy napokig nézhettük volna, de még azután is felbukkant volna egy-egy új részlet. 

Levezetésképpen Gödöllőre, a Gulyásbombázóba kanyarodtunk el. Mi is lehetne magyarabb, mint egy jóféle pöri friss kiflibe töltve. Kis csalamádéval megspékelve a Gulyásbomba abszolút működőképes vasárnapi ebéd fogd-és-vidd verzióban. 

A Nosalty gasztroutazását a Suzuki Vitara támogatta – az autóról további információkat itt találsz!

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!