Négykeréken Erdélyi Timeával: ,,Az étel az egyik legnagyobb élvezet a világon!” – A köveskáli Kővirág étteremben jártunk

Erdélyi Timea a Nosalty és a Suzuki közös sorozatában a köveskáli Kővirág étterembe vitt el minket. (x)

A Balaton-felvidék nemcsak nyáron, ősszel és télen is gyönyörű, ráadásul olyan természeti és gasztronómiai kincsekre lelhet itt az ember, melyek egy életre örök élmények maradnak. Erdélyi Timea a Káli-medence szívében található, festői szépségű Köveskál egyik ismert helyére, a Kővirág étterembe vitt el minket.

A Kővirág az az étterem, amit nem csak nyáron érdemes meglátogatni. Erdélyi Timeát több személyes kapocs is köti a Káli-medencéhez, gyerekkora meghatározó részét töltötte el itt családjával és unokatestvérével, aki ma már ismert borászként tevékenykedik a környéken. Mivel a színésznő kicsi kora óta sok időt töltött a környéken, sokkal inkább látja azt, mennyi minden változott itt az elmúlt években.

,,Annyira csodálatos azt látni, hogy ez a környék egyre népszerűbb és felkapottabb. Gyerekkoromban ez nem volt így, Köveskál is egy eldugottabb kis falu volt, csak úgy, mint a Káli-medence összes faluja. Egy kis Isten háta mögötti ékszerdoboz volt, most már pedig a magyarországi és az európai turizmus figyelmének középpontjában van. Fejlődik a környék, fejlődnek a vendéglátóhelyek, köztük ez a hely is, és egyáltalán nem hátrányára, hanem folyamatosan előnyére, hiszen képes megtartani azt a miliőt, amivel évekkel ezelőtt elindult, ezt fejleszti tovább és bontogatja ki még jobban.”

Timi maga is napi rendszerességgel főz, azonban az utóbbi években főleg környezet- és állatvédelmi okokból szinte teljesen átállt a vegetáriánus-vegán ételek készítésére és fogyasztására. Számára fontos, hogy ha belép egy étterembe, az étlapon legyenek olyan ételek, amelyek alternatív, mégis teljes értékű opciók tudnak lenni olyan emberek számára, akik mellőzik étrendjükből az állati eredetű élelmiszereket.

Fotó: Réthly Dávid

A Kővirág étterem mindig a legfrissebb, szezonális alapanyagokkal dolgozik, leginkább olyanokkal, amelyek a régióban is fellelhetőek. Az étterem konyháját minden tekintetben a sokszínűség jellemzi, a klasszikus, hagyományos fogások mind valamilyen újszerű csavarral, megoldással készülnek el, ugyanakkor zöldségekben bővelkedő, húsmentes ételekben sincsen hiány, mindezek mellé pedig a Balaton-felvidék legjobb borait kóstolhatjuk egy nagyon hangulatos, elegáns, de mégis otthonos környezetben.

A Nosalty és a Suzuki közös, Négykeréken című sorozatában Magyarország gasztronómiai kincseit, különleges helyeit mutatjuk be. Bár idén ősszel és télen a koronavírus-járvány miatt nem tudjuk személyesen megélni azt, milyen egy-egy hangulatos étteremben elkölteni egy ebédet vagy vacsorát, a jövő évben remélhetőleg bepótolhatjuk a lemaradást, ezek a helyek pedig tökéletes úti célok lehetnek majd az új felfedezések során. Addig is mi magyarok annyit tehetünk, hogy egy-egy rendeléssel támogatjuk a vendéglátóhelyek, éttermek fennmaradását.

Találd meg az igényeidhez legjobban illő Suzuki modellt!

További részletekért kattints ide!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

9 tárgy, amit most dobj ki!

9 tárgy, amiről most megmondjuk, hogy útban vannak neked, és a legjobb lenne őket kidobni, megszabadulni tőlük. Nincs mese, nincs apelláta.