A Szupermenta évindító terméktesztjén 34 mogyorókrémet vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik termékkel sem akadt gond, 17 mogyorókrém csomagolásán azonban előfordultak bizonyos jelölési hibák.
Az olívaolajat megannyi dologra használjuk: salátákat ízesítünk vele, pácolunk, és akár még természetes bőr- vagy hajápolónak is használjuk, arról viszont talán kevesebbet tudunk, mire kell figyelni a tárolását illetően.
Múlt héten komolyabb vitába kerültünk a barnamártás versus gravy témakörét illetően, amiből is egy tanulságot biztosan leszűrtünk: ez a téma korántsem annyira egyértelmű, mint hittük.
Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Bár a vadast neve alapján is vadhússal illik elkészíteni, mi hoztunk egy klasszikus és két alternatív változatot, amelyek igazi kedvencek lehetnek otthon is.