Ne und még a banánt!

Múlt héten az alma számtalan felhasználási módjáról olvashattatok, most azonban következzen egy újabb csodaszer, a banán!

Bőrhidratálás

Minél inkább hűvösbe fordul az idő, annál inkább szüksége van bőrünknek a különféle hidratáló szerekre, termékekre. A bőséges folyadékbevitel mellett külsőleg is érdemes hidratálnunk. Számtalan szuper krémhez juthatunk hozzá, de sokszor felesleges vagyonokat költenünk ezekre, hiszen meglepő módon akár egy banánnal is sokat tehetünk szépségünkért. Hogy puhává varázsoljuk a bőrünket, érdemes épp csak villával összetörni egy fél banánt, majd arcunkra kenve 10-20 percet állni hagyni, végül langyos vízzel leöblíteni.

Banános haj- és arcpakolás

Hajpakolás

Arc- illetve hajpakolást is készíthetünk a következő módon: törjünk össze villával egy banánt, majd adjunk hozzá mandula- vagy olívaolajat. Az olaj zárolja a nedvességet a hajban, míg a banán lágyítja és erősíti a hajszálakat.

Szobanövények felfrissítése

Nemcsak a bőrünk és hajunk hálálja majd meg a banános kényeztetést, hanem a szobanövények is. Ha a növények levelei porosak, piszkosak, nem érdemes vízzel permetezni őket, hiszen ezzel csak rontunk a helyzeten. Ehelyett inkább fogjunk egy banánhéjat, és a belső felével töröljük át a leveleket. Így nem csak a portól szabadítjuk meg őket, de még csillogóvá is varázsoljuk a csodás zöld felületeket!

Banánnal egyébként a levéltetveket is elüldözhetjük növényeinkről: szárított vagy épp csak kisebb darabokra felszeletelt banánhéjat ássunk 3-5 cm mélyen a földbe, növényeink köré. A tetvek garantáltan távoznak majd a helyszínről. Emellett mivel káliumban is igen gazdag, külön hálásak lesznek érte növényeink.

Tárgyak kifényesítése

Ha csillogóvá varázsolnánk ezüsttárgyainkat, netán cipőnket, a banán héjáról távolítsuk el az összes rostanyagot, majd a belső felével dörzsöljük át a kívánt tárgyat. Ha ezzel megvagyunk, egy puha papírtörlővel vagy ronggyal töröljük át újra a felületet.

Állítólag a bőrbútorokkal is csodákat művel, de figyelem! ...mielőtt erre adná valaki a fejét, mindenképp végezzen egy próbát olyan helyen, ami kevésbé van szem előtt!

Húsok puhítása

Ahogyan már az almás cikkünknél is említettük, milyen jótékonyan hat a sülő húsra, ugyanúgy az érett banán is kiváló erre a célra. Habár jóval bizarrabb, mint gömbölyded társa. Mindenesetre ha valakinek csak egy banán akad éppen a keze ügyébe, nyugodtan tegyen egy egészet - természetesen megpucolva - a sütőbe, vagy serpenyőben sülő hús mellé. A végeredmény egy jó szaftos és rendkívül puha husi lesz!Ha egyik módszer sem nyerte el a tetszéseteket, vagy egyszerűen csak szívesebben fogyasztjátok a banánt, mint hogy az arcotokra vagy a növények leveleire kenjétek, akkor mutatunk egy pár szuper banános receptet, melyeket mindenképp érdemes kipróbálnotok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 süti 30 perc alatt, aminek örülhetnek kicsik, nagyok

Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!