Narancsos praktikák a télben

A narancs az egyik legközkedveltebb téli gyümölcs, az egyik legnagyobb C-vitaminforrás, segít az influenza megelőzésében, illetve annak leküzdésében. Ezen kívül kiváló arcpakolás és távol tartja a molyokat.

{ CKÉP = 8017, 4 }
A narancs az egyik legközkedveltebb déli gyümölcs, amit egész évben fogyaszthatunk. Európában a 16. század óta termesztik, nemcsak azért, mert finom, hanem mert nagyon egészséges is. Az egyik legnagyobb C-vitaminforrás, de található még benne B1- és B12-vitamin, folsav, kálium és magnézium, és tele van antioxidánssal. Ha tehetjük, fogyasszunk belőle minél többet, mert télvíz idején segít az influenza megelőzésében, illetve annak leküzdésében. Egy pohár friss narancslé fedezi a napi C-vitamin-szükségletünket!
  • Hogyan vásároljunk narancsot?
  • - Mielőtt narancsot vásárolnánk, győződjünk meg róla, hogy friss legyen – a régi, állott puha, fonnyadt és foltos.
  • - Nézzük meg a származási helyét.
  • - Vásároljunk vékonyhéjú narancsot, mert annak több a húsa és a leve.
  • - Ha szeretnénk cukrozott narancshéjat készíteni, akkor a vastag húsút kell választanunk.
  • - Ha ép és egészséges narancsot vásároltunk, akkor az a hűtőszekrényben hetekig is eláll.
  • A narancs frissen:
  • - Mielőtt bármit is kezdenénk a naranccsal, mossuk meg alaposan.
  • - Felhasználás előtt görgető mozdulatokkal lazítsuk fel a húsát, így több lét nyerünk belőle.
  • - A meghámozott narancsot azonnal fogyasszuk el.
  • - A kifacsart és el nem fogyasztott narancslét tároljuk hűtőszekrényben.
  • - Narancsszeletekkel díszíthetünk süteményeket, ételeket és italokat a fantáziánk szerint.

Szárítva:- Szárított narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat tegyünk egy vászonzacskóba és helyezzük a ruhás szekrénybe, távol tartja a molyokat, és kellemes illatot ad.- A meghámozott narancs héját szárítsuk meg, és használhatjuk potpourrit készítésére, ami szárított növényekből álló keverék és kellemes illatot áraszt.Szépségápolásra:- A narancs kifacsart levét szűrjük le és vattapamacs segítségével vigyük fel az arcunkra, néhány perc elteltével mossuk le. Arcunk üde és friss lesz :)NoSalty-tipp:A téli ünnepek idején a narancsról az jut eszünkbe, hogy milyen csodálatos illatot ad. Ha szegfűszeggel körbe tűzdeljük, és rátesszük a radiátorra száradni, látványnak sem utolsó!

Szárítva:

- Szárított narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat tegyünk egy vászonzacskóba és helyezzük a ruhás szekrénybe, távol tartja a molyokat, és kellemes illatot ad.

- A meghámozott narancs héját szárítsuk meg, és használhatjuk potpourrit készítésére, ami szárított növényekből álló keverék és kellemes illatot áraszt.

Szépségápolásra:

- A narancs kifacsart levét szűrjük le és vattapamacs segítségével vigyük fel az arcunkra, néhány perc elteltével mossuk le. Arcunk üde és friss lesz :)

NoSalty-tipp:

A téli ünnepek idején a narancsról az jut eszünkbe, hogy milyen csodálatos illatot ad. Ha szegfűszeggel körbe tűzdeljük, és rátesszük a radiátorra száradni, látványnak sem utolsó!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!