Így válaszd ki a legfrissebb húst a boltban

Ha gyakran elbizonytalanodsz a bolti húsok frissessége felől, akkor biztosan örömmel hallod majd, hogy Napi Tippünkben egy olyan pofonegyszerű trükköt mutatunk, amely megoldja ezt a problémát.

Azt már tudjuk, hogyha a boltokban árult bogyós gyümölcsök frisseségéről akarunk meggyőződni, akkor a tároló dobozukat kell fejre állítani. Sőt, azzal is tisztában vagyunk, hogy akkor friss az ananász, ha a levelei szép zöldek, nem pedig elszáradtak… De vajon mi a helyzet a húsokkal? Miként lehet megállapítani a frissességüket? A válaszra ezúttal (is) az interneten bukkantunk rá. 

Így válaszd ki a legfrissebb húst a boltban

A válasz a buborékban rejlik!

Nemrég a @homehacksco Instagram oldalára töltöttek fel egy olyan videót, amiben bemutatták, hogy miként lehet pontosan megállapítani, hogy friss-e a hús.

Mint az a videóból kiderült, ha a nyers húsokat melegebb hőmérsékletű állapotban csomagolják be, majd azok lehűlnek (vagy fordítva), akkor a zsugorfólia kitágulhat, emiatt pedig a hús és a műanyag fólia között légrés alakulhat ki. Ez a jelenség a videóban bemutatott húsoknál is jól észrevehető.

Kerüld el ezeket a húsokat!

Az ilyen túl gyorsan csomagolt húsokat érdemes elkerülni, hiszen kevésbé alkalmasak a fogyasztásra.

Tehát ezentúl, ha friss húst szeretnél vásárolni a boltban, akkor semmiképpen se hagyd ki a szuper egyszerű és praktikus „buboréktesztet”.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Címlapról ajánljuk

További cikkek