Így válaszd ki a legfrissebb húst a boltban

Ha gyakran elbizonytalanodsz a bolti húsok frissessége felől, akkor biztosan örömmel hallod majd, hogy Napi Tippünkben egy olyan pofonegyszerű trükköt mutatunk, amely megoldja ezt a problémát.

Azt már tudjuk, hogyha a boltokban árult bogyós gyümölcsök frisseségéről akarunk meggyőződni, akkor a tároló dobozukat kell fejre állítani. Sőt, azzal is tisztában vagyunk, hogy akkor friss az ananász, ha a levelei szép zöldek, nem pedig elszáradtak… De vajon mi a helyzet a húsokkal? Miként lehet megállapítani a frissességüket? A válaszra ezúttal (is) az interneten bukkantunk rá. 

Így válaszd ki a legfrissebb húst a boltban

A válasz a buborékban rejlik!

Nemrég a @homehacksco Instagram oldalára töltöttek fel egy olyan videót, amiben bemutatták, hogy miként lehet pontosan megállapítani, hogy friss-e a hús.

Mint az a videóból kiderült, ha a nyers húsokat melegebb hőmérsékletű állapotban csomagolják be, majd azok lehűlnek (vagy fordítva), akkor a zsugorfólia kitágulhat, emiatt pedig a hús és a műanyag fólia között légrés alakulhat ki. Ez a jelenség a videóban bemutatott húsoknál is jól észrevehető.

Kerüld el ezeket a húsokat!

Az ilyen túl gyorsan csomagolt húsokat érdemes elkerülni, hiszen kevésbé alkalmasak a fogyasztásra.

Tehát ezentúl, ha friss húst szeretnél vásárolni a boltban, akkor semmiképpen se hagyd ki a szuper egyszerű és praktikus „buboréktesztet”.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!