Ettől a fűszertől nem lesz büdös a lakás halsütéskor

Napi Tippünkben elhoztuk a megoldást a halsütésnél jelentkező egyik leggyakoribb problémára: csináld ezt, és nem lesz büdös a lakásod!

Ha eddig téged is visszatart a halsütéstől a furcsa szag, ami belengi utána a lakást, akkor eljött a te időd. Nemrég megmutattuk, hogy miként nem fog odatapadni a hal sütés közben a serpenyőhöz, most pedig egy tartalomkészítő, Bigg Mama – más néven @citygrilthe3rd – új TikTok-videójában osztotta meg, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ne változzon minden alkalommal halpiaccá az otthonod, amikor halat sütsz. A legjobb az egészben, hogy mindössze némi fűszerre lesz ehhez szükséged, amit megfőzöl.

Ettől a fűszertől nem lesz büdös a lakás halsütéskor

Az eljárás

Szedd össze a fűszereket: Bigg Mama fahéjat és vaníliakivonatot javasol. Ha biztosra szeretnél menni, az őrölt fahéj mellett néhány fahéjrudat is bedobhatsz a lábasba. A videó alatt egy hozzászóló pedig azt javasolta, hogy adjunk hozzá egy citromot vagy citromlevet a keverékhez, ami szintén jó ötlet, hiszen még illatosabb lesz a lakás tőle.

Keverd össze és forrald fel: Tölts meg egy kis szószos lábost félig vízzel. Vigyázz, hogy ne töltsd túl a fazekat, különben fennáll a veszélye, hogy a fahéjas keverék felforr.

Adj hozzá bőséges mennyiségű őrölt fahéjat (vagy fahéjrudat, ha van), egy evőkanál vanília kivonatot és egy citrom levét, majd forrald fel a keveréket.

Süssd meg a halat: A megszokott módon süssd meg a halat. Közben ügyelj arra, hogy a fahéjas keveréket kevergesd, nehogy szétforrjon. A fahéj illatának el kell nyomni a tenger gyümölcseinek illatát mind a sütés alatt, mind a sütés után.

@citygirlthe3rd

If you know a different or better way drop em in the comments. I also open the window, shut the room doors & light an inscent while im cooking and after. #citygirlthe3rd #cookinghacks #cookingtipsandtricks #fishfry #friedfish #soulfood #comfortfood

♬ original sound - Taylor Taylor

Néhány jótanács

A praktika bizonyítottan működik, azonban van pár dolog, amit jó, ha tudsz. Sütés közben még érezni fogod az olaj és a hal szagát kicsit - ami a fahéjkeverékkel párosulva zavaró illatkombináció lehet. Ezenkívül a forrásban lévő fahéjas keveréket eléggé meg kell keverni ahhoz, hogy megakadályozd a felforrást, miközben a halra is ügyelsz. Ez pici extra munkát jelent, így nem a legkényelmesebb.

Emellett érdemes nem túltöltened az edényt, hogy gyorsabb legyen a folyamat. Egy másik lehetséges megoldás?

Forrald fel a fahéjas keveréket a főzés után, hogy egyszerűbb legyen a munka.

Természetesen a szagelszívót is érdemes bekapcsolni és az ablakot is kinyitni ilyenkor, hiszen a friss levegő és a légáramlás segít a helyzeten, de ezzel a trükkel garantáltan fűszerektől fog illatozni a konyhád még napokkal később is.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...