Ettől a fűszertől nem lesz büdös a lakás halsütéskor

Napi Tippünkben elhoztuk a megoldást a halsütésnél jelentkező egyik leggyakoribb problémára: csináld ezt, és nem lesz büdös a lakásod!

Ha eddig téged is visszatart a halsütéstől a furcsa szag, ami belengi utána a lakást, akkor eljött a te időd. Nemrég megmutattuk, hogy miként nem fog odatapadni a hal sütés közben a serpenyőhöz, most pedig egy tartalomkészítő, Bigg Mama – más néven @citygrilthe3rd – új TikTok-videójában osztotta meg, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ne változzon minden alkalommal halpiaccá az otthonod, amikor halat sütsz. A legjobb az egészben, hogy mindössze némi fűszerre lesz ehhez szükséged, amit megfőzöl.

Ettől a fűszertől nem lesz büdös a lakás halsütéskor

Az eljárás

Szedd össze a fűszereket: Bigg Mama fahéjat és vaníliakivonatot javasol. Ha biztosra szeretnél menni, az őrölt fahéj mellett néhány fahéjrudat is bedobhatsz a lábasba. A videó alatt egy hozzászóló pedig azt javasolta, hogy adjunk hozzá egy citromot vagy citromlevet a keverékhez, ami szintén jó ötlet, hiszen még illatosabb lesz a lakás tőle.

Keverd össze és forrald fel: Tölts meg egy kis szószos lábost félig vízzel. Vigyázz, hogy ne töltsd túl a fazekat, különben fennáll a veszélye, hogy a fahéjas keverék felforr.

Adj hozzá bőséges mennyiségű őrölt fahéjat (vagy fahéjrudat, ha van), egy evőkanál vanília kivonatot és egy citrom levét, majd forrald fel a keveréket.

Süssd meg a halat: A megszokott módon süssd meg a halat. Közben ügyelj arra, hogy a fahéjas keveréket kevergesd, nehogy szétforrjon. A fahéj illatának el kell nyomni a tenger gyümölcseinek illatát mind a sütés alatt, mind a sütés után.

@citygirlthe3rd

If you know a different or better way drop em in the comments. I also open the window, shut the room doors & light an inscent while im cooking and after. #citygirlthe3rd #cookinghacks #cookingtipsandtricks #fishfry #friedfish #soulfood #comfortfood

♬ original sound - Taylor Taylor

Néhány jótanács

A praktika bizonyítottan működik, azonban van pár dolog, amit jó, ha tudsz. Sütés közben még érezni fogod az olaj és a hal szagát kicsit - ami a fahéjkeverékkel párosulva zavaró illatkombináció lehet. Ezenkívül a forrásban lévő fahéjas keveréket eléggé meg kell keverni ahhoz, hogy megakadályozd a felforrást, miközben a halra is ügyelsz. Ez pici extra munkát jelent, így nem a legkényelmesebb.

Emellett érdemes nem túltöltened az edényt, hogy gyorsabb legyen a folyamat. Egy másik lehetséges megoldás?

Forrald fel a fahéjas keveréket a főzés után, hogy egyszerűbb legyen a munka.

Természetesen a szagelszívót is érdemes bekapcsolni és az ablakot is kinyitni ilyenkor, hiszen a friss levegő és a légáramlás segít a helyzeten, de ezzel a trükkel garantáltan fűszerektől fog illatozni a konyhád még napokkal később is.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...