Ezzel a trükkel többé nem barnul be az avokádókrémed

Bebarnult guacamole? Mai napi tippünkből megtudhatod, mit kell tenned, hogy többet ne forduljon elő!

Reggelire a pirítósra vagy az esti filmezéshez mártogatósnak, az guacamole az egyik kedvenc avokádós fogásunk, amit gyakran készítünk. Viszont van, hogy nagyobb a lelkesedés, mint az étvágy, és biztosak vagyunk benne, hogy nem csak nálunk fordult elő, hogy megmaradt az avokádókrém, ami aztán bebarnult. Az ellenszert ezúttal is TikTokon találtuk meg a nemkívánatos jelenségre.

Ezzel a trükkel többé nem barnul be a guacamoléd

A @natepetroski nevű felhasználó oldalán bukkantunk rá a videóra, amiben az alkotó bemutatja a bebarnulást megelőző praktikáját.

Nate egy tálba kanalazza a maradék guacot, majd vizet önt rá. Igen, jól olvastad, vizet.

Ezután letakarja fóliával, és a videó tanulsága szerint vibrálóan zöld és szép marad a krém, amikor legközelebb kiveszi a hűtőből.

@natepetroski

#Narrowayhomestead #homesteadtoktok #offgridlife #guacamole #lifehack #avocado #foodhacks

♬ original sound - Nate Petroski

De mitől működik ez a praktika egyáltalán? - tehetjük fel a kérdést. A gondot először is az okozza, hogy az avokádó alapú ételek egy idő után megbarnulnak, mert az avokádó reakcióba lép a levegőben lévő oxigénnel, aminek következtében az étel felülete megbarnul, hasonlóan az almához. Azzal, hogy Nate vizet tesz a tetejére, egy olyan gátat hoz létre, amely megállítja ezt az oxidációt. Zseniális, igaz? Használta előtt aztán leönti a vizet, és máris hozzáfér a guacamoléhoz.

Néhányan a hozzászólásokban azt írták, hogy ők is ezt a módszert használják, hogy frissen tartsák a guacamolét, míg mások azt javasolták, hogy víz helyett használjunk lime-levet, hogy a második adagnál még több citrusosabb ízt kapjunk.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek