Ezzel a trükkel többé nem barnul be az avokádókrémed

Bebarnult guacamole? Mai napi tippünkből megtudhatod, mit kell tenned, hogy többet ne forduljon elő!

Reggelire a pirítósra vagy az esti filmezéshez mártogatósnak, az guacamole az egyik kedvenc avokádós fogásunk, amit gyakran készítünk. Viszont van, hogy nagyobb a lelkesedés, mint az étvágy, és biztosak vagyunk benne, hogy nem csak nálunk fordult elő, hogy megmaradt az avokádókrém, ami aztán bebarnult. Az ellenszert ezúttal is TikTokon találtuk meg a nemkívánatos jelenségre.

Ezzel a trükkel többé nem barnul be a guacamoléd

A @natepetroski nevű felhasználó oldalán bukkantunk rá a videóra, amiben az alkotó bemutatja a bebarnulást megelőző praktikáját.

Nate egy tálba kanalazza a maradék guacot, majd vizet önt rá. Igen, jól olvastad, vizet.

Ezután letakarja fóliával, és a videó tanulsága szerint vibrálóan zöld és szép marad a krém, amikor legközelebb kiveszi a hűtőből.

@natepetroski

#Narrowayhomestead #homesteadtoktok #offgridlife #guacamole #lifehack #avocado #foodhacks

♬ original sound - Nate Petroski

De mitől működik ez a praktika egyáltalán? - tehetjük fel a kérdést. A gondot először is az okozza, hogy az avokádó alapú ételek egy idő után megbarnulnak, mert az avokádó reakcióba lép a levegőben lévő oxigénnel, aminek következtében az étel felülete megbarnul, hasonlóan az almához. Azzal, hogy Nate vizet tesz a tetejére, egy olyan gátat hoz létre, amely megállítja ezt az oxidációt. Zseniális, igaz? Használta előtt aztán leönti a vizet, és máris hozzáfér a guacamoléhoz.

Néhányan a hozzászólásokban azt írták, hogy ők is ezt a módszert használják, hogy frissen tartsák a guacamolét, míg mások azt javasolták, hogy víz helyett használjunk lime-levet, hogy a második adagnál még több citrusosabb ízt kapjunk.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...