Avokádó, nem csak salátába

Az avokádó ugyan nem a gyerkőcök kedvence, de azért van rá mód, hogy megszerettessük velük.

Gyümölcs vagy zöldség? Ez teljesen mindegy. A lényeg, hogy eszméletlenül ízletesen elkészíthető, és nagyon széles skálán felhasználható ez a krémes húsú finomság. Minden ételben csodálatosan mutat, feldobja azt. Saláta, turmix, spagetti, előétel. Na persze nem egyszerre, egy napon, de ha hétvégén veszünk egy pár szép avokádót, akkor egész héten élvezhetjük fantasztikus ízét, állagát, mindig más-más formában tálalva.

Avokádószószos spagetti recept

Sajnos nem a gyerekek legkedveltebb eledele. Ha salátába kerül, mindig kipiszkálják belőle, és jóformán nekem kell megennem az összes szeletkét. Csoki shake-be rejtve nem veszik észre, megjegyzések azonban mindig kísérik a tesztet, miszerint: "ennek olyan más az íze!"

Ha ünnepekkor a Svédországból szerzett recept alapján egy kis krémtejföllel, kaviárszórással előételként szolgálom fel, az igen jól néz ki, mindenki csodálja, de nem eszi meg. Pedig milyen mókás a pihe-puha avokádóhúst a csónakként körülölelő héjából kikanalazni, miközben a krémes, lágy tejföl és a markáns aromájú kaviár ízei keverednek a szánkban.

Guacamole Mexicana recept

Olvastad már?

Quesadilla, a mexikói csoda

Idáig egyedül a guacamole aratott osztatlan sikert. Valóban csodás, és nélküle a tortilla vagy quesadilla sem az igazi, de nálunk nem csak mexikói szósz készül ám az avokádóból! Viszont bármennyire furcsa, de még sima krémként sem hajlandóak bekebelezni. Holott az avokádó íze szerintem ebben mutatkozik meg leginkább.

Avokádószószos spagetti recept

Ezért örültem meg annak, amikor rátaláltam egy spagettiszószos változatra. Az avokádónak nincs erős aromája, tehát bárhogyan fűszerezzük, jól áll neki. Olívaolajjal remekül krémesíthető, csodás nyers szósz lesz belőle. A petrezselyem pedig csodásan illatozik a tésztára szórva. Ha még színesebbé szeretnénk tenni a tányérokat, tálaljunk sült paradicsomot a tészta mellé vagy szórjunk rá kisebb darabokra vágott szárított paradicsomot tovább ízesítve, díszítve az ételt.

És az a gyerek, akit mégsem hat meg az élénk színű tésztaszósz, előkap egy doboz tejfölt és némi reszelhető sajtot a hűtőből, hogy szégyen szemre, szuper vacsora ide vagy oda, tejfölös-sajtos spagettival kenje össze az arcocskáját.

Jövő héten frittatát készítek, addig is találjuk meg a módját, hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel ezt a szuper zöld színű gyümölcsöt, az avokádót!

Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!