Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyszerű dologgal veszi fel a harcot a műanyagszennyezés ellen ez az áruházlánc

Az egyik brit áruházlánc több környezetbarát lépést is bevezetett a boltjaiban.

Szerencsére nem csak hazánkban, de külföldön is sokat tesznek azért az áruházláncok, hogy kevesebb egyszer használatos műanyagot vásároljanak az emberek. A brit Sainsbury's boltjaiba például hamarosan vízújratöltő állomásokat helyeznek el, hogy a vásárlók a műanyagüveges vizek helyett inkább ezeket válasszák. Országosan összesen 326 frissvizes-automatát helyeznek el augusztustól. A vásárlók az otthonról hozott üvegek segítségével tudnak vinni a vízből. 

Mike Coupe, a Sainsbury's vezérigazgatója azt reméli, hogy a vízújratöltő állomások elhelyezésével csökkenni fog a műanyagszennyezés, és szerinte a lépés azt is jelzi, hogy az áruházlánc elkötelezett a műanyagfelhasználás visszaszorításában.

Ez is érdekelhet!

Ebben a boltban mostantól egyáltalán nem lesz csomagolása az élelmiszereknek

A cég más lépéseket is tett a fenntarthatóság érdekében. Vásárlóik mostantól saját dobozaikban, szatyraikban, tárolóikban vihetik haza a friss árut, valamint, ha valaki újrahasznosított pohárral tér be a bolt kávézóiba, akkor 25 pennyvel kevesebbet kell fizetnie a forró italáért.

Ezentúl tehát csak a Sainsbury's vásárlóin múlik, hogy mennyi műanyagot vesznek meg, és dobnak ki egy-egy bevásárlás során.

Ezeket olvastad már?

via TradeMagazin, ESM

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!