Ne termelj fölösleges szemetet! Használj tárolódobozt a konyhában is

Téged is zavar, hogy évente mennyi fölösleges hulladékot termelünk? Pár apró trükkel már te is tehetsz ellene - mutatjuk hogyan! (x)

A horribilis méreteket öltő műanyagszennyezés már egyre több embert zavar - nem véletlenül tiltotta be az EU az egyszer használatos műanyagokat 2020-tól. A mindennapokban azonban mi is egyre többet tehetünk azért, hogy változtassunk a jövőnkön - elég pár egyszerű trükköt bevetni.

Az igazi profik sokszor használatos műanyag vagy üveg dobozokkal, zsákokkal járnak vásárolni, de ha ez túlságosan komplikáltnak tűnik az elején, induljunk a kényelmes, otthoni megoldásoktól! Rengetegszer előfordul, hogy főzéskor megmarad az alapanyag egy része, amit érthető módon szeretnénk a hűtőbe tenni, későbbi felhasználás végett. A legtöbb megbontott csomagolás, legyen a beltartalom felvágott, sajt vagy bármilyen más élelmiszer, gyengébb minőségű lesz, ha levegővel érintkezik, Sokan ilyenkor automatikusan letépünk egy darab fóliát, és azzal takarjuk be - ez pedig egy nagyon környezetszennyező megoldás.

Sokkal jobban járunk hosszútávon, ha beszerzünk olyan tárolókat, amelyekbe akár ezerszer is beletehetjük a megmaradt alapanyagokat, vagy a későbbre eltenni kívánt ebédünket - az IKEA konyhai tárolói között biztosan találsz kedvedre valót!

Keress tároló dobozokat az IKEA kínálatában itt!

Címlapról ajánljuk

Sajtostészta-receptek

Egy jó alaposan megpakolt sajtos tésztának ki mondana nemet? Senki! Nos, akkor jöjjenek tejszínesen, paradicsomosan, zöldségesen, mindenesen!

Nosalty

További cikkek