Nagyiprojekt – Karanténkiadás: Olga nénivel igazi orosz SZIRNYIKIT készítettünk – VIDEÓ

Milyen édesség a szirnyiki, és miért szereti minden orosz gyerek? A Nagyiprojekt új karanténkiadásában Olga néni meséli el nekünk, hogyan is készül az egyik legjobb orosz desszert. (x)

Ebben az évben egy kiadós, igazi nagycsaládos ebédet nem könnyű összehozni, idősebb családtagjainkra ugyanis most még jobban kell vigyáznunk, mint eddig bármikor. Nincsenek közös főzések, az online térbe korlátozódnak a nagy beszélgetések, a kapcsolat ugyanakkor nem szűnik meg, sőt, talán még erősebb is lesz az a bizonyos családi kötelék, mint azelőtt bármikor.

Ezekben a nem éppen könnyű napokban ismerkedtünk meg Olga nénivel, aki még 1965-ben házasodott Magyarországra, Kalinyingrád városából. Olga néni elmondása szerint alig tudott főzni, egy kedves szomszédasszony mutatta meg neki a magyar konyha ismertebb fogásait, mára viszont könnyűszerrel készít el bármilyen hazai vagy orosz ételt.

Így esett meg, hogy megkértük Olga nénit, mutassa meg nekünk, hogyan készül az oroszok egyik kedvenc édessége, a szirnyiki. A Nagyiprojekt legújabb része más, mint az eddigiek, most ugyanis csak egy egyszemélyes stáb és Olga néni unokája látogattak el a nagymama lakására, hogy a felvétel a lehető legnagyobb biztonságban készüljön el. Az orosz 'túrópalacsintát' már a Nosalty konyhájában készítettük el, Olga néni ajánlása viszont nem volt véletlen, ez az egyszerű édesség ugyanis ellenállhatatlanul finom, tökéletes reggeli vagy délutáni nasi.

A szirnyiki receptjéért kattints a képre!

A szirnyikit érdemes kipróbálni, onnantól kezdve ugyanis igazi kedvence lesz az egész családnak, sőt, az se csüggedjen, aki valamilyen új sós süteményt próbálna ki, Olga néni hamarosan ugyanis újra jelentkezik, akkor pedig az ízletes húsos pelmenyi receptjét osztja majd meg velünk!

Keress még több terméket a karácsonyi sütéshez Nagyi Titka kínálatában itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!