Na, ezért nem fontos, hogy mit mutat a mérleg nyelve!

Vajon tényleg az a lényeg, hogy mit mutat a mérleg nyelve? Szerintünk van, ami ennél sokkal fontosabb!

Végre megtaláltuk a közösségi médiaépítő oldalát is: a #ScrewTheScale hashtag használatával egyre többen mutatják meg átalakulásukat, ami azt bizonyítja, hogy az, amit a mérleg mutat, csak egy szám, aminek nincs feltétlenül akkora jelentősége, mint amekkorát legtöbben tulajdonítunk neki.

Ha rákeresel a fenti hashtagre az Instagramon vagy a Twitteren, rengeteg átalakulást, "előtte-utána" fotót láthatsz a kilogrammok feltüntetésével együtt, amiken garantáljuk, hogy meglepődsz! Az "utána" képeken feltüntetett kilók száma rendszerint több, miközben a fotók magukért beszélnek: hiába mutat többet a mérleg, a résztvevők alakja klasszisokkal szebb és tónusosabb, mint amikor kisebb volt a testtömegük. Az egészséges táplálkozás és az edzés rendkívüli változásokat eredményez, ráadásul a fotók melletti történetekből, hozzászólásokból arra is fény derül, hogy az edzések mellett jóval többet ettek az átalakulók, mint előtte.

Inspirációnak mutatunk pár példát:

Sokan túlságosan nagy hangsúlyt fektetünk a mérlegen látható számnak, miközben a kalóriák számolgatása és csökkentése, valamint a túlzásba vitt kardió többnyire fáradttá és csalódottá tehet minket, mert a várt eredmény gyakran elmarad. Ha betartod a következő 3 alapszabályt, nemcsak az egészségednek tehetsz jót, de egészen új alapokra is helyezheted az alakod formálását.

1. Étkezz helyesen!

A táplálkozás létfontosságú szerepet játszik mind a zsírszövet, mind az izom építése során. Akár az izomépítés, vagy a testzsír csökkentése a célod, sok táplálkozási mítosszal találkozhatsz, amelyek inkább szabotálják a sikeredet, mintsem hozzásegítenek. Ilyen tévhit például az, hogy drasztikusan csökkenteni kell az étkezés során bevitt étel mennyiségét és kalóriatartalmát, valamint az sem helyes irány, ha teljes mértékben elhagyod a kenyeret. Az egészséged és a célod elérése érdekében konzultálj dietetikussal, aki hasznos tanácsokat adhat arra vonatkozóan miként táplálkozz, és hogyan csökkentheted a testzsírt, vagy növelheted az izomtömeget.

2. Eddz okosan!

Edzés terén is fontos tudni, hogy mindenkinek más-más mozgásformára van szüksége, más-más célokért küzdünk, és más-más helyzetekből indulunk. Ahhoz, hogy a neked megfelelő, hatékony, a te életviteledbe beilleszthető mozgásformát megtaláld, mindenképpen érdemes személyi edzővel konzultálni. Emellett fontos a kitartás, a hosszú távú gondolkodás, hiszen a képen látható hölgyek sem két hét alatt érték el ezeket a látványos változásokat.

3. Légy reális!Tény, hogy sokunk fejében él egy kép a számunkra ideális alakról, azonban légy tisztában azzal, hogy mit jelent számodra az egészséges testkép. Ne hasonlítgasd magad másokhoz, hiszen mindannyiunk szervezete más: tégy a célod eléréséért, mert így egészségesebb leszel és nő az önbizalmad, de adj magadnak időt az átalakulásra, hogy az eredmény valóban tartós legyen!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek!:

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek