Rákkeltő anyagok lehetnek a mustárban

A németek különböző mustárokat vizsgáltak, és igencsak meglepődtek az eredményeken.

A német ÖkoTest ismét tesztelt, ezúttal a mustárokat vették górcső alá. Mint kiderült a 23 vizsgált mustár közül csupán 8 termék végzett „nagyon jó” minősítéssel. A dm Bio közepesen erős mustár „jó”, a Penny Delikatess mustárja pedig csupán „elégséges” értékeléssel zárta a tesztet. A legrosszabb eredményt az itthon is kapható Alnatura Bio mustár lett, amelyben erukasav és biszfenol-F (BPF) jelenlétét is igazolták.

Rákkeltő anyagok lehetnek a mustárban

A BPF szerkezetileg szinte megegyezik a biszfenol A-hoz (BPA), mely bizonyítottan rákkeltő. Ezen kívül károsítja az endokrin- és immunrendszert. Három szószban mutatták ki a mustármagban természetesen is előforduló erukasavat, mely a Német Szövetségi Kockázatértékelési Intézet szerint elősegítheti a szív körüli zsírlerakódást, és gyengítheti a szívizmot.

A termékek többsége megfelelt íz és biztonságosság szempontjából, azonban 6 mustárnál hiányolták a tesztelők a természetes csípősséget.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: