Durva, mennyit fizethetünk egy darab lángosért a Balatonon

Borzalmasan megdrágult a Balaton egyik kedvenc strandétele. Nézzük, mennyiért falhatjuk a lángost a magyar tengernél.

Az ATV Híradójának riportjából kiderült, hogy egy sima lángos már ezer forint fölött kapható a Balaton nyugati partján. A balatoni vendéglátóhelyek jelenleg még előszezoni árakon kínálják a különböző fogásokat, éppen ezért júniustól drágulás várható.

Az Index cikke alapján a Sokszínű Vidék azt írja, hogy tavalyihoz képest 10 százalékos áremelkedésre kell számítani. Bár sok vendéglátóegység igyekszik a jelenlegi összegeket tartani,

főszezonban újabb drágulás várható, szakemberek szerint 8-10 százalékra kell majd számítani.

A Pénzcentrum egyik olvasója az oldalnak elküldte az egyik balatonfüredi büfé árait, melyből kiderült, hogy a sima lángosért 1000 forintot, a sajtos-tejfölösért 1900-at, a tonhalasért pedig 3600 forintot kell kipengetni.

A többi fogás sem éppen olcsó, hiszen babgulyást 2600 forintért, a gírosztálat 3200 forintért árulják. Azonban a lap szerint ezek is előszezoni árak, így ezek is növekedhetnek.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4+1 szobanövény, ami bírja a nyári klímát a szabadban

Számos olyan növény van, ami nemcsak bírja, hanem kimondottan szereti a nyári meleget és napsütést. Na de van-e olyan, aminek természetes élőhelye a lakás egy kellemesebb klímájú sarka? A válasz: igen! Mutatjuk, melyik az a 4+1 szobanövény, amit nyugodt szívvel kitelepíthetünk a szabadba nyáron!