Mit rejt a csomag?

A héten már sütöttünk zacskóban, most papírba csomagoljuk az ebédet. Mindjárt kiderül, hogy mit, és hogyan. Próbáld ki te is az en papillote módszert! Egyszerűbb, mint hinnéd!

A lényeg itt is a gőzben sütés, zsiradék hozzáadása most sem szükséges, így, a sütőtasakos készítési módhoz hasonlóan, egészséges fogásokat tálalhatunk a papírból is. Az ételek kíméletesen, de gyorsan készülnek el a keletkező gőzben.

Mi kerüljön a csomagba?

Leggyakrabban halat, csirkehúst és/vagy zöldségeket szokás en papillote készíteni.

Zöldségek közül a magasabb víztartalmúakban gondolkozzunk (pl. cukkini, hagyma, paradicsom), de kerülhet a sütőpapírra például sárgarépa, fehérrépa is, csak ilyenkor egy kis folyadékot (alaplé, fehérbor, víz, citromlé) nem árt löttyinteni alá, így biztosítva a kellő mennyiségű gőzt.

NoSalty-tipp:

Ha egyszerre kerül a csomagba a hal/hús és zöldség, a főfogás várható sütési idejét figyelembe véve vágjuk fel a zöldségeket akkorára, hogy nagyjából egy időben készüljenek majd el. Nem túl szerencsés, ha túlkészül a köret, ahogy az sem, ha nyers marad.

Ízesítsünk!

Az alappároson kívül (só, frissen tört bors) nagyon jót tesznek a csomagokkal a friss zöldfűszerek. Fektessünk egy-egy ágacskával a tetejére, mielőtt lezárnánk a papírtasakot.

Szürkeharcsa en papillote lépésről lépésre

{ GALÉRIA = title:Sz%C3%BCrkeharcsa%20en%20papillote%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 0,1,2,3,4,5,6,7 }

A receptért kattints ide!

A technika

  • Vegyünk egy sütőpapírt, hajtsuk félbe és vágjuk ki belőle a lehető legnagyobb kört. (Vagy szív formát.)
  • Vékonyan megkenhetjük a sütőpapírt egy kis olajjal vagy olvasztott vajjal. (De az sem baj, ha ez a lépés elmarad.)
  • Az egyik felére halmozzuk a csomagba szánt finomságokat. Fűszerezzük.
  • Ráhajtjuk a másik felét, és a széleket visszahajtva gondosan lezárjuk a tasakot.
  • Kívülről mindenképpen érdemes átkenni egy szilikonecset segítségével némi zsiradékkal a csomagok külsejét, hogy ne égjen meg a papír.

Ízkalandok Észak-Olaszországban

Címlapról ajánljuk

További cikkek