r
Nosalty Logó

Karamellás-mandulás rózsakalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Karamellás-mandulás rózsakalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Összesen 3602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2612.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Elkészítés

A kalácstésztához

  1. Egy pohárban langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, ráreszeljük a citrom héját, kürtőt készítünk a közepébe, ide ütjük a tojásokat és öntjük a felfuttatott élesztőt, majd enyhén sózzuk. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. A tálat újból lisztezzük, és a tésztát tiszta konyharuhával letakarva úgy fél óráig itt kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Miközben kel a tészta, egy lábasban megpirítjuk a kissé összetört mandulapelyheket, majd egy külön tálba szórjuk őket.
  2. Ugyanebben az edényben a cukrot vajon karamellizáljuk, hozzáöntjük a pirított mandulát, és összekeverjük vele. Arra figyeljünk, hogy időben készítsük a karamellt, legyen pár perce hűlni a tésztába való töltésig.

A kalács összeállítása és sütése

  1. Négy közepes, 5-6 cm átmérőjű, sütésre alkalmas cserépedényt előkészítünk: kivajazunk és liszttel körbeszórunk.
  2. A megkelt tésztát még egyszer összegyúrjuk, négy részre vágjuk, és hengereket készítünk a darabokból. Ezeket ellapítjuk, megkenjük karamellizált mandulával, feltekerjük, és a formákba állítjuk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük a kalácsot. Miután kivettük az elkészült kalácsrózsákat, várjunk pár percig, hogy kissé kihűljenek és könnyedén kivehessük őket a formából. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9173
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Ajánló

A töltelékbe tehetünk diót, pekándiót, törökmogyorót és pisztáciát is, mindenképpen nagyszerű lesz. Ha egészben, téglalap alapúra nyújtjuk ki a tésztát, és úgy kenjük, tekerjük, akkor több, kisebb kalácskát is készíthetünk ebből a mennyiségből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétkor szeretnék valami különleges kalácsot készíteni a gyerekeknek. Ez a recept eredetileg dióval készül, de nálunk a mandulának van nagyobb nimbusza, így én darált mandulával készítem, melyben nagyobb, ropogós darabok is vannak.

Hozzávalók

A kalácstésztához

A töltelékhez

A kalács összeállítása és sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?