Mire használd a süteménylisztet?

Hogy készíthetsz még könnyedebb, még levegősebb piskótát és igazán krémes krémeket? A kulcsszó: extra finom süteményliszt!

Sütemény sütésénél általában a sima BL55-ös finomliszthez nyúlunk. Hiba! Nem mintha a nevezett lisztfajtával bármi probléma lenne, hiszen sok mindenre alkalmas, de főzés közben sem mindegy, hogy egy szilvás gombóchoz milyen krumplit használunk, a sütésnél ezek az apró különbségek még nagyobb hangsúlyt kapnak.

Vajas piskóta - alaprecept

A sütés egy nagyon érzékeny kémiai folyamat, és rengeteg minden befolyásolja a folyamat végkimenetelét. Ha magunk elé képzelünk egy tömött tésztájú, ugyanakkor selymesen puha lekváros buktát, majd egy pillekönnyű piskótát, amit például somlói galuskához készülünk felhasználni, akkor evidens kell hogy legyen, hogy a két tésztához különböző lisztek illenek. Persze ott van a többi kiegészítő is: az élesztő frissessége, a tojás mérete, a sütőpor minősége, mégis, ha jól választunk lisztet, már sokat tettünk azért, hogy a süteményünk mindig tökéletesre sikerüljön.

A Nagyi Titka Extra finom süteménylisztet a prémium minőségű, kiemelkedően magas sikértartalmú búzából készül, melyet az átlagosnál is finomabbra őrölnek. Ennek köszönhetően a vele készült sütemények könnyebben "feljönnek" sütés közben, puhábbak, levegősebbek lesznek. Míg az omlós tésztáknál, pogácsáknál, édes és sós aprósüteményeknél ez kifejezetten nem alapkövetelmény, a piskótáknál, kevert sütiknél felfújtaknál megkérdőjelezhetetlen, hogy ezt az eredményt szeretnénk elérni. Annak köszönhetően, hogy a búzaszemeket extra finomra őrlik, könnyebben keverednek a tojással, olvasztott vajjal, más folyadékokkal, és kevésbé csomósodnak - így aztán értelem szerűen könnyebben dolgozik velük a sütőpor és a többi térfogatnövelő alapanyag.

Ugyancsak ennek a tulajdonságnak köszönhető az is, hogy krémek készítéséhez, sőt, ételek sűrítéshez is ez a legalkalmasabb liszt.

Itt tudhatsz meg még többet a Nagyi Titka extra finom süteménylisztről >>

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...