Mennybemenet pizzatekerccsel

Azért az olaszok tudnak valamit! Bármelyik gyereket megkérdezhetjük, a pizza benne lesz az első öt kedvenc étele között.

Pizzatekercsek Grétitől recept

Sok szülőtársammal egyetemben észleltük a sulikezdés okozta kalamajkát. A papír-írószer boltokban már törzsvendég vagyok, mert minden nap akad egy tanár, akinek van valami kérése, amit be kell szerezzünk. A különórák is beindultak, úgyhogy a fuvaros szerep is visszaköltözött az életembe… és kezdődnek újból a szülinapi zsúrok, gyerekbandázások, osztálykirándulások. Nem lehet már csak úgy halogatni a bevásárlásokat, hosszú cetlikkel járok a piacra, közértbe. Előre tervezett életet élünk.

Kezdődik a suli

Alapanyagok

Pizza a Jolly Joker

Pizzát minden esetben készíthetünk. Összegyúrni pár perc, némi kelesztés, nyújtás, feldobálni a feltéteket, gyors sütés és kész. Szóval, nem egy nagy munka, mondjuk mosogatni, takarítani azért kell, nem is keveset. Ha az előkészületekre mégsem lenne időnk, akkor is van megoldás. Kapható ugyanis friss, előre elkészített pizzatészta. Ne vásároljuk a legolcsóbbat, vessünk egy pillantást az összetevőkre és rögtön látjuk, melyik az, amelyikbe nem tettek semmiféle tartósítószert, színezéket, miegymást. Ez lesz a mi választottunk! Az alap paradicsomszószból viszont már érdemes házi gyártásút készíteni némi hagyma és fűszerek segítségével. Ez még pár napig el is áll a hűtőben, tehát nagyobb adagban, gazdaságosabb gyártani. Annak, hogy mi kerüljön a pizza tetejére pedig millió egy változata van. Mindenkinek a saját ízlése szerint!

Nyerjünk időt sós sütikkel

Pizzafeltét variáció

Tekerjünk pizzát

Valóban, a pizza bármelyik alkalomra megfelelő étel, de tudok még jobbat! Ha a tésztáját nem kerek, hanem szögletesre nyújtjuk, a tetejére ugyanúgy felhelyezzük a kívánt hozzávalókat, feltekerjük, tojássárgájával megkenjük és sütőbe tesszük, akkor még nagyobb elismeréseket gyűjthetünk be vele. Arra kell csak odafigyelni, hogy a paradicsomszósz nem legyen túl híg és elég sok sajt kerüljön rá, ami biztosan összetartja majd. A pizza-rúd szeletelése előtt érdemes várni egy keveset, hogy a nyúlós sajt kissé kihűljön a “bendőjében”, akkor minden további nélkül vágható, tálalható lesz.

Pizzatekercsek Grétitől recept

Tipp: Friss zöldségek – még paradicsom is – kerülhetnek a pizzatekercsbe, de minden esetben csöpögtessük le vagy süssük elő őket.

Jövő héten kakaót szórunk mindenbe, addig is tekerjük a pizzát kedvünkre válogatott hozzávalókkal.

Gréti

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sütés nélküli sütemények húsvétra

Remélhetőleg jól fognak jönni ezek a sütés nélküli sütemények húsvétra: nagy szolgálatot tehetnek, ha a sütő bekapcsolása nélkül úsznánk meg az idei ünnepet. Mert így is lehetséges.