Megtaláltuk a legjobb tejfölt!

Tejföl nélkül elképzelhetetlen a magyar konyha, a tökéleteset megtalálni azonban ebben az esetben sem egyszerű. Megkóstoltunk négy, országszerte kapható terméket és jelentjük: megvan „A Tejföl”!

Sok múlik a jó tejfölön az ételek elkészítésekor. Ha nem elég krémes vagy éppen darabos, tönkreteheti a készülő finomságot, de legalábbis sokat ronthat az állagán és az ízén is. Mit várunk a jó tejföltől? Legyen kellemesen savanykás, mégis tejszínes ízű, könnyen keverhető és krémes. Régen persze az otthon készültek voltak a legjobbak, de a felgyorsult életmód ma már megköveteli, hogy könnyedén be tudjuk szerezni a mártásokhoz, főzelékekhez vagy éppen a csirkepörkölthöz szükséges fehér sűrítőnket. A tejföl végül is nem más, mint az aludttej föle, a tejnek a zsírtartalma, tehát savanyú tejszín. Napégette bőrre hatásos, nagyszerű hűsítő.

Teszt: A NoSalty négy, az egész országban beszerezhető tejfölt tesztelt, elmondjuk, hogy melyiket biztosan nem és melyiket használjuk majd rendszeresen!

Cserpes Tejföl (250 g, 25%, 285 Ft)

A mezőny abszolút nyertese. Krémességével és házias ízével vett le minket a lábunkról, bár akadt olyan tesztelő, akinek már sok volt a termék valódi, természetes ízéből. Nem vizes, nem csomósodik, pont annyira krémes, amennyire szükséges, levesek és paprikások kitűnő sűrítője lehet. Nem olcsó, mert egy dobozért 285 forintot fizettünk, de jött is a meglepetés, hiszen nem a szokásos másfél, hanem két és fél decis kiszerelésben vihettük haza, így viszont semmivel sem drágább szupermarketes társainál. Az összetevők nincsenek feltüntetve a csomagoláson.

Tejfölös csirke receptjeinket itt találjátok >>

Danone Tejföl (150 g, 20%, 139 Ft)

Az ezüstérmes Danone Tejföl ítéltetett a tejföl prototípusának. Krémes, könnyű vele dolgozni, a háztáji termékekhez nem szocializálódott ízlelőbimbók is rajongtak érte. Kellemesen simulékony anyag, kicsit vizesebb alapú ugyan, de ez még semmit nem von le az élvezeti értékéből. Az egyetlen versenyzőnk, melyre nem röstellték ráírni a gyártók a valóságot, vagyis a tejföl összetevőit, ami tejszín és sovány tej keveréke, némi joghurtkultúrával. A tejszín abszolút érezhető a termék ízén.

Bakony Tejföl (175 g, 20%, 169 Ft)

Többen a teszt leggyengébb láncszemének minősítették, vizes állagú, rendkívül csomós fehér masszaként tetszelgett a felnyitás után. Sűrítéshez éppen ezért nem merjük ajánlani, mert könnyen tönkreteheti, összecsomósíthatja a készülő ételeket. Egyik kóstolónk szerint leginkább egy natúr joghurthoz hasonlítható, melybe véletlenül belekerült egy csepp tejszín is. Vizes és zavaróan savanykás ízű tejkészítmény. Hiányzik az összetevők listája.

Mártásrecepteket itt találtok >>

Zöld Farm Tejföl (150 g, 20%, 180 Ft)

A várakozásokkal és elvárásokkal nem birkózott meg a Zöld Farm bio minősítésű tejföle. Házias íze annak ellenére sincsen, hogy valódi, szintetikumoktól mentes tehéntejből készítik, egyik tesztelőnk egyenesen műízűnek titulálta. A hihetetlenül csomós állag élvezhetetlenül vizes krémtúróra emlékeztetett, ízre a joghurtot juttatta eszünkbe. Egyik kóstolónk véleménye szerint olyan érzetet kelt az emberben, mint a légbuborékos csoki: eszünk is valamit, de mégsem. Összetevőket nem tüntették föl.

Ti melyik tejfölt használjátok? A fentiek közül próbáltátok már valamelyiket?

Jövő héten a túró rudikat teszteljük, korábban pedig dobozos csokifagyikat kóstoltunk, beszámolónkat itt olvashatjátok! Kattints ide!

További cikkekért kattints ide!

Szerző: Dacota és Kitti_

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek