Megint édes napok jöttek!

Harmadik alkalommal rendeztek Budapesten Édes Napokat. Édes volt a péntek, a szombat és a vasárnap is a Millenáris parkban.

Macaronok kalitkában

Nem vagyok az a kimondottan édesszájú, de bevallom, érdeklődéssel vártam az eseményt azért is, mert az idei vendég Svájc volt. Svájc! Ha álmomból felébresztenek, akkor is a csoki jutna először eszembe Svájcról.

A kitűzők alapján sok helyen fújta már

Nem volt nehéz nem észrevenni a piros alapon fehér keresztet, ami akkora volt, mint egy normál méretű helikopterleszálló. De akinek mégsem szúrt volna szemet a címer, az biztosan felkapta a fejét, amikor a mosolygós, népviseletbe öltözött bácsi bele-bele fújt abba a jó hosszú kürtbe, ami az objektív látószögébe is épphogy belefért. Nagyobb sikert aratott, mint az alpesi tejcsokoládé. A képet végül nem teszem közzé, mert a cikk végéig érne.

Ez csak a jéghegy csúcsa volt

A fesztivál egy jól felépített csokoládészemle, ha úgy tetszik, seregszemle volt. Szakmai szempontból semmiképpen sem elhanyagolandó. A már jól ismert kézműves műhelyektől kezdve a világmárkákon át a vadonatúj különlegességekig.

Rimóci László grillázsgururól még írni fogunk, megígérem

Csokoládé, sütemény, fagylalt, macaron és még sorolhatnám. Minden, ami édes. De, és itt egy lélegzetvételre álljunk meg! A rendezőknek köszönet, hogy csokoládémérgezés ellenszérumaként egy igazi olasz csapattal, ők pedig kemencés finomságokkal készültek.

Az olaszok, a megmentőim, GRAZIE!

Nehéz lenne felsorolni mindazt, ami és aki ott volt. Nagyon sok ötletet, inspirációt kaptunk, és lesznek olyanok, akiket egy következő írásunkban be is mutatunk. Igazi meglepetések jönnek majd, megígérem. Azonban már most említést kell tennem egy elbűvölő csapatról és az ígéretesnek tűnő kezdeményezésükről. Ők a Mosolyexpressz!

A pult sarkának legkisebb szeglete is ennyi mindent rejtett

Annyira újak, hogy szinte még meg sem nyitottak. Első, ha úgy tetszik az 1. napjuk volt a fesztivál. És hogy kik ők?

Mi vagyunk azok, akik házhoz viszik az édes ízeket, hogy mosolyt csaljunk az ajkadra. Hiszen te is tudod, jó, ha van süti a háznál. Mennyi nehéz helyzetet megoldott már egy-két omlós falat, és mennyiszer jött volna jól, ha 1-2 órán belül sütemény kerülhet az asztalra. A Mosolyexpressznek köszönhetően többet nem kell reménytelenül álmodoznod."

Szerinte is jó lesz

Vannak az ember életében olyan pillanatok, amikor rácsodálkozik arra, ami mellett szinte nap mint nap elmegy, közben pedig már észre sem veszi. Talán mert annyira megszokottá vált az életében, hogy fel sem tűnik annak létezése. Bezzeg ha nem lenne, jaj de hiányozna. Hát milyen lenne már a Normafa rétes nélkül? Na ugye?!

Íme a Normafa rétese

Rétesreceptek minden mennyiségben >>>

És ha ez eddig nem lett volna elég, akkor itt az igazi kegyelemdöfés. Befejezésként hadd ajánljam mindenki figyelmébe az őszi és persze téli napok igazi lélekmelengetőjét, a flódnit.

Rachel flódnija

A legjobb flódnireceptek >>>

Ahhoz képest, hogy tényleg nem vagyok édesszájú, engedtem a csábításnak, mert mint tudjuk, „a kísértéstől csak úgy szabadulhatunk meg, ha engedünk neki".

Az Édes Napok az OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár) hivatalos, kihelyezett társrendezvénye volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.