Másfél óra gasztrokaland

Gondoltunk egyet, pontosabban Gábor barátomnak volt még annyi agyi kapacitása, hogy előrukkoljon egy merész ötlettel, mégpedig, hogy igyunk meg valamit munka után a városban.

Jó, legyen. Volt is kedvem, meg nem is. Nagyanyám erre azt mondta volna, hogy „tedd ki, hadd hűljön” állapot ez, amikor is minden mindegy alapon cselekszik az ember. De ahogyan az lenni szokott, jól sült el a dolog.

Nyitás előtt a Fröccsterasz, ez később tele lesz boldog emberekkel

Első kérdés, hogy hová üljünk be – vagy inkább ki. Legyen a Fröccsterasz, az könnyen megközelíthető! Hurrá, legyen, amúgy sem volt kedvem túlkomplikálni a dolgot, meg minek is?! Sört ritkán iszom, fröccsteraszon meg főleg, de a búzasört most megkívántam. Finom volt, a csapos kedves, az ár elfogadható, egy bánatom volt csupán, hogy nem üvegkorsóban kaptuk, hanem műanyagban. Ez van, nincs mit tenni. A téren viszonylag nagy az átmenő gyalogosforgalom, amit én kifejezetten szeretek. Éhesek nem voltunk, azért a szemem sarkából rá-rá pillantottam a töki pomposra, amit mellettünk szolgáltak fel. Az első korsó után majdnem továbbálltunk, de milyen dolog nem viszonozni a meghívást?! Így maradtunk még egy körre, ami már tényleg az utolsó volt. Alig léptünk kettőt, máris rácsodálkoztunk az Erzsébet teret uraló óriáskerékre. Már kész, érdemes lesz a napokban visszanézni és felülni rá.

Az óriáskerék már forog, kattints ide a részletekért (index.hu)

A tegnap receptje:

  • Először is, ne mondj nemet zsigerből egy sörre vagy fröccsre, kávéra, és egy jó kvaterkázásra.
  • Ülj ki a Fröccsteraszra, ott mindig sok érdekes ember fordul meg, jó a hely hangulata, és a személyzet sem bunkó.
  • Ha megittad az italod, nyugodtan kérj ki még egy pohárral, és annak is, aki az előbb neked fizetett egyet. Még jobban fog esni, meglátod!
  • Ha ezt is megittátok, talán érdemes felállni az asztaltól. Holnap még munkanap lehet! Különben is a csúcson kell abbahagyni. Persze mindig vannak kivételek!
  • Hopp, ott egy óriáskerék! Most lehet csak igazán a csodájára járni és hamarosan fel is lehet ülni rá. Budapest London Eye -ja az Erzsébet téren pöffeszkedik épp, mielőtt kikerül vagy kigurítják a Hajógyári szigetre, a fesztivál idejére.

Ha pedig már felocsúdtatok a káprázatból, és talán már nincs egyetlen olyan perspektíva sem, amelyből ne fotóztátok volna le a monstrumot, csak egy ugrás a Hercegprímás utca, ahol tárt ajtókkal vár mindenkit Jack burgerezője.

Jack's Burger kinn

Jack Burgers

Alapvetően egy gyorskajálda, kicsit másképp, mint ahogy mások csinálják. Április végén nyitott. Kínálatában burgerek, fish and cips, pizzaszeletek szerepelnek megfizethető, szerintem bohócos árak alatt. A dolog lényege, hogy a hely nem akar többnek látszani, mint ami. Ez benne a szimpatikus.

Jack's Burger benn

A kiszolgálás gyors, pedig voltak szép számban vendégek, a hely kívül-belül tágas.

Gábor sima Jack's burgert evett. Kérdésemre, hogy na, milyen volt, azt felelte, finom. Pedig ő aztán tudja húzni a száját, ha valami nem tetszik neki. A marhahús és a buci is tetszett neki, a sült krumpli, ami az árban benne foglaltatik, szintén jól vizsgázott.

Jack's burger és a Fish & chips

Én fish and chips-et kaptam, nyilván mert azt is kértem – van az úgy, hogy mást kap az ember, és jól választottam. Tőkehalfilé sörtésztás bundában, krumplival és tárkonyos szósszal, mindez 990 magyar forintért.

Egy kis levendulárium is helyet kapott

Azt is mondhatnám, kitűnő ár–érték arány jellemzi a helyet, aminek azért azt hiányosság címén felrónám, hogy mosdója MÉG nincs. Pedig aki sörözésből tér be falatozni, biztosan kezet szeretne mosni!

Kaba

Címlapról ajánljuk

További cikkek