A maradékok új életre kelnek egy olyan technológia segítségével, amire biztosan nem gondolnál!

Lehelj új életet a megmaradt főtt rizsbe!

Az Eindhoven University of Technology hallgatója,Elzelinde van Doleweerd összefogott egy kínai céggel, és közösen új életet leheltek a kínai konyhákban oly gyakran kárba vesző maradék főtt rizsbe.

Doleweerd nem klasszikus maradékmentő megoldásokkal kísérletezett, hanem egy olyan anyagot készített a főtt rizsből, amit egy 3D-nyomtató étvágygerjesztő, izgalmas formájú "ehető tárgyakká" tud átalakítani.

A fiatal kutató így készíti a furcsa, 3d nyomtatóba való ehető anyagot: a meghámozott zöldségeket-gyümölcsöket megfőzi, majd a megszárított kenyeret vagy főtt rizst összeturmixolja, majd a masszát átpasszírozza. Ez a teljesen természetes, sima anyag használható a 3D-nyomtatás alapanyagaként.

A pasztából készült kis formákat kisütik, így minden víz elpárolog a formákból, és sokáig eltarthatóvá válik az anyag.

Leonardo Rolon és David Doepel alapította azt a kínai 3D Food Company nevű céget, akik 2015-óta foglalkoznak ehető 3D-termékek előállításával. A holland designer és a kínai cég a Pekingi Design Héten mutatta be a nyomtatott krékereket.

forrás: Dezeen

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ki mondta, hogy csak nyáron lehet friss zöldséget falatozni? Salátázz egész évben!

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a saját készítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...