A maradékok új életre kelnek egy olyan technológia segítségével, amire biztosan nem gondolnál!

Lehelj új életet a megmaradt főtt rizsbe!

Az Eindhoven University of Technology hallgatója,Elzelinde van Doleweerd összefogott egy kínai céggel, és közösen új életet leheltek a kínai konyhákban oly gyakran kárba vesző maradék főtt rizsbe.

Doleweerd nem klasszikus maradékmentő megoldásokkal kísérletezett, hanem egy olyan anyagot készített a főtt rizsből, amit egy 3D-nyomtató étvágygerjesztő, izgalmas formájú "ehető tárgyakká" tud átalakítani.

A fiatal kutató így készíti a furcsa, 3d nyomtatóba való ehető anyagot: a meghámozott zöldségeket-gyümölcsöket megfőzi, majd a megszárított kenyeret vagy főtt rizst összeturmixolja, majd a masszát átpasszírozza. Ez a teljesen természetes, sima anyag használható a 3D-nyomtatás alapanyagaként.

A pasztából készült kis formákat kisütik, így minden víz elpárolog a formákból, és sokáig eltarthatóvá válik az anyag.

Leonardo Rolon és David Doepel alapította azt a kínai 3D Food Company nevű céget, akik 2015-óta foglalkoznak ehető 3D-termékek előállításával. A holland designer és a kínai cég a Pekingi Design Héten mutatta be a nyomtatott krékereket.

forrás: Dezeen

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ki mondta, hogy csak nyáron lehet friss zöldséget falatozni? Salátázz egész évben!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.