A maradékok új életre kelnek egy olyan technológia segítségével, amire biztosan nem gondolnál!

Lehelj új életet a megmaradt főtt rizsbe!

Az Eindhoven University of Technology hallgatója,Elzelinde van Doleweerd összefogott egy kínai céggel, és közösen új életet leheltek a kínai konyhákban oly gyakran kárba vesző maradék főtt rizsbe.

Doleweerd nem klasszikus maradékmentő megoldásokkal kísérletezett, hanem egy olyan anyagot készített a főtt rizsből, amit egy 3D-nyomtató étvágygerjesztő, izgalmas formájú "ehető tárgyakká" tud átalakítani.

A fiatal kutató így készíti a furcsa, 3d nyomtatóba való ehető anyagot: a meghámozott zöldségeket-gyümölcsöket megfőzi, majd a megszárított kenyeret vagy főtt rizst összeturmixolja, majd a masszát átpasszírozza. Ez a teljesen természetes, sima anyag használható a 3D-nyomtatás alapanyagaként.

A pasztából készült kis formákat kisütik, így minden víz elpárolog a formákból, és sokáig eltarthatóvá válik az anyag.

Leonardo Rolon és David Doepel alapította azt a kínai 3D Food Company nevű céget, akik 2015-óta foglalkoznak ehető 3D-termékek előállításával. A holland designer és a kínai cég a Pekingi Design Héten mutatta be a nyomtatott krékereket.

forrás: Dezeen

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ki mondta, hogy csak nyáron lehet friss zöldséget falatozni? Salátázz egész évben!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...