1 trükk, amivel sitty-sutty édes lesz a savanyú mandarin

Mandarinimádók számára kedvező hírt hoztunk: ha sokszor futsz savanyú darabokba, egy trükkel édessé varázsolhatod őket!

A téli szezon a dió, mák és sütőtök mellett a citrusok szezonja is: narancs, grapefruit és mandarin milliója fogy el a legtöbb családban ebben az időszakban, a legfinomabb darabokat kiválasztani viszont nem mindig egyszerű - ebben nemrégiben segítettünk nektek. Most azonban lássuk, hogy mit tudunk tenni, ha mégis sikerült savanyú mandarinba futnunk.

Hámozott és egész mandarinok
A savanyú mandarinok édessé tehetők egy szimpla trükkel

Tudtad? A mandarin lenyűgöző élettani hatásokkal bír

Egy közepes mandarinban 47 kalória, 12 gramm szénhidrát, 0,7 gramm fehérje, 0,3 gramm zsír és 2 gramm rost van. C-vitaminból a napi javasolt beviteli mennyiség 26%-a, magnéziumból 2,5%-a, káliumból 3%-a található meg benne. C-vitaminja fontos a bőr egészsége, a sebgyógyulás és a megfelelő immunfunkció szempontjából.

Most pedig lássuk a trükköt - így lesz édesebb a mandarinod

Öntsünk egy edénybe körülbelül 40°C-os vizet, tegyük bele a savanyú mandarinokat, és hagyjuk őket állni 10-15 percig, majd rakjuk át őket azonnal hideg vízbe néhány percre.

Kóstoljuk meg, a mandarinok édesebbek lesznek!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az izgalmas recepteket és módszereket is próbáld ki:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek