Ettől a hétköznapi hozzávalótól lesz mindig bombajó a hal íze

Egy teljesen hétköznapi hozzávalótól lesz a hal igazán szaftos és szuper ízletes! És most nem a vajra vagy az olajra gondolunk...

Akár sütjük, akár grillezzük, a hal általában meglehetősen gyorsan elkészül, de pont ezért nagyon könnyen túl lehet sütni. A túlkészült hal pedig sajnos elveszti szaftos textúráját, és rágóssá, szárazzá válik. Egy egyszerű trükkel azonban könnyedén elkerülhető a probléma.

Csak egy kis majonézre lesz szükséged

A majonéz lesz a megoldás

Valószínűleg te is olívaolajjal vagy vajjal szoktad bekenni a halat, hogy ne száradjon ki, amikor sütöd, ám akad egy másik ételízesítő, amely szintén jól teljesít ebben a feladatban. Ez pedig nem más, mint a majonéz. Ha belegondolsz, akkor logikus, hiszen a majonéz egyik fő összetevője az olaj.

Ám, mivel a majonéz egy emulzió, ezért sokkal jobban rátapad a halak felületére, mint az olajak.

Ezzel biztosítva, hogy minden nedvesség a halban maradjon. De, ami a legjobb, hogy ugyanolyan jól működik a fagyasztott és a friss hallal is.

A majonéz nem csak szaftosságot kölcsönöz

Bár elsőre furcsa párosításnak tűnhet a majonéz és a hal duója, ám hidd el, hogy a szósz nem fogja elnyomni a hal finom ízét. Sőt, valójában még javíthat is rajta.

Míg a normál olaj ugyanis zsíros, addig a majonéz fehérjéket és cukrokat is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az ízletes végeredményhez. Ráadásul a majonéz sűrű textúrájának köszönhetően a halra pakolt különféle fűszerek is a húson maradnak ahelyett, hogy lecsúsznának.

Ha ugyanis a vaj vagy az olaj megolvad, akkor a fűszerekkel együtt lecsusszan a halról, így pedig nem lesz olyan ízletes az étel.

Végül, a majonéz azért is praktikus, mert megakadályozza, hogy a hal rátapadjon a serpenyőre vagy a grillfelületre.

Te legközelebb kipróbálod ezt a majonézes trükköt?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket is olvasd el!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...