6 édesség versenyzik idén a Magyarország tortája címért

Idén is csodás tortaköltemények születtek. Nézzük, mely torták kerültek idén a döntőbe!

Évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi az Magyarország Tortája versenyt, melyet idén tizennyolcadik alkalommal hirdetett meg a Magyar Cukrász Ipartestület. A 2024. évi verseny témaköre a „Szuperélelmiszer” volt, hogy a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívják fel a szervezők a figyelmet. 

Idén olyan alapanyagok közül kellett kettőt választania a versenyzőknek, mint az áfonya, feketeribizli, csipkebogyó, szeder, kendermag, lenmag, tönköly, köles, cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya, dió, mandula, tökmag vagy a mogyoró.

Felhasználásra javasolt további alapanyagok a homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé és zab voltak.

Idén 31 tortát neveztek a versenyre, amiből most a zsűri 6-ot választott ki.

Kattints a képre, hogy megnézd, mely torták versenyeznek idén a Magyarország Tortája címért:

A győztes tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...