Magadra ismersz az IKEA új reklámjában?

A svéd bútornagyhatalom új reklámja 17. századi példával reflektál korunk ételfotózására, ami egyben vicces és elgondolkoztató téma is az asztal körül ülve.

Az IKEA videójánaktörténete tehát a 17. században játszódik, ahol egy arisztokrata család éppen a jól megérdemelt vacsoraideji lakomához üli körbe a rogyásig megterített asztalt, amikor is a családfő határozottan rászól a család többi tagjára, hogy még nem nyúlhatnak az ételekhez. Ekkor csengetéssel hívatja az udvari festőt, aki egy csendéletként ábrázolva megfesti az asztalra terített ételkompozíciót, majd a mű elkészültével azonnal hintóba rakják a festményt, és lóhalálában különböző státuszú emberekhez szállítják bemutatásra. A sztori csattanója pedig itt következik...

A svéd bútorvállalat megbízásából készült reklámnak egyébként magyar vonatkozása is van: a stockholmi Acne ügynökség kreatív munkája mellett a hazai Filmteam közreműködésével forgott a kisfilm, magyarországi helyszíneken, és szinte csak magyar szereplőkkel.

És ezeket a reklámokat láttad már?

Ezeket olvastad már?

A legretróbb magyar reklámok

A reklámok ma már annyira a mindennapjaink részei, hogy sokszor észre sem vesszük őket. A régi reklámoknak sokszor még a szövegére is emlékszünk - nézzük a leghíresebbeket!

Dacota
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!