Ez az ok, amiért kevesebb húst lehet majd kapni a Lidl üzleteiben

Hatalmas változás kezdődik a Lidl üzleteiben. A cég drasztikusnak tűnő döntése mögött érthető indok áll.

Stratégiaváltást jelentett be a Lidl, aminek keretében fokozatosan növelni fogják üzleteikben a zöldségek és a növényi fehérjék arányát a húsfélékhez képest. A döntéssel elsősorban fiatalabb vásárlóiknak szeretnének kedvezni – számolt be a hírről a HVG.

Ez az ok, amiért kevesebb húst lehet majd kapni a Lidl üzleteiben

Nincs második bolygónk, nincs más választásunk

– indokolta a döntést a Lidl vezetősége. Szerintük a Föld csak úgy képes élelemmel ellátni a növekvő lakosságot, ha csökkentjük az elfogyasztott hús mennyiségét.

Reményeik szerint döntésük különösen népszerű lesz azon fiatalok köreiben, akik fogékonyabbak az éghajlatváltozással kapcsolatos problémákra. Ezenfelül véleményük szerint azoknak is hasznos lehet a megújult termékkínálat, akik kevesebb állati eredetű terméket szeretnének majd fogyasztani.

A húsfélék háttérbe szorítása mellett tematikus heteket rendeznek majd, ahol főleg a vegetáriánus és vegán élelmiszereken lesz a hangsúly.

A növényi termékek arányát fenntarthatósági jelentésben közli majd a Lidl, ezt várhatóan még idén nyilvánosságra hozzák. Terveik szerint 2025-ig pedig fokozatosan csökkentik a húskínálatot. Azt egyelőre még nem lehet tudni pontosan, hogy hazai üzleteikben mikor lép életbe a modellváltás.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek