Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A libamáj és a fine dining édes találkozása - a Tigris étterem innovatív magyar menüsorát kóstoltuk

A Tigris egy olyan étterem, ahol a hagyományos magyar ízek találkoznak a fine dining formavilággal és technikákkal, és mindezt kellemes környezetben élvezhetjük. (x)

Azt hiszem, könnyelműen kijelenthetjük, hogy ha betérünk Budapesten bármely, a Bazilika környékén lévő étterembe, akkor csodás enteriőr, remek alapanyagok, szakértő, kedves kiszolgálás és felejthetetlen élmény vár ránk. A Tigris étterem pedig a maga nosztalgikus bájával kiemelkedik a futószalagon nyíló éttermek közül. A Bazilikától nem messze, a Mérleg utcában található a Hild József által tervezett műemlék épület, ami egyébként már az 1830-as évektől fogadta a vendégeket. Szóval ha hiszitek, ha nem, a Tigris egy patinás fogadó és kávéház volt már a romantika korában is. 

Az étterembe betérve a 100 éves tölgyfa bárpultot pillanthatjuk meg először. Múlt századot idéző nagypolgári bútorok és elrendezés várja a vendégeket. A hagyományos magyar ízek találkoznak a fine dining formavilággal, egy csipetnyi eleganciával megfűszerezett környezetben.

A Tigrisben a libamájas ételekre helyezték a hangsúlyt, az alapanyag hazai és csúcsminőségű. A libamájízelítőben négy különböző hideg libamájat kínál Jámbor László séf, olyan különleges kiegészítőkkel, mint a kamillazselé, sárgabarackgyöngy vagy fekete csokoládé. Nem véletlen tehát, hogy a Tigris 10 éve folyamatosan szerepel a Michelin guide-ban, mint ajánlott étterem. Itt nem szakadnak el a magyar tradícióktól, de próbálják formabontó megoldásokkal ötvözni a menüt.

A különleges fogásokhoz pedig jól kiválasztott bor is dukál. Waller Zoltán sommelier gondos keze munkáját dicséri az étterem palackos borkészlete. Korlátozott számú, izgalmas tételek is helyet kapnak – akár 10 évre visszamenőleg számos évjáratból választhatunk ízelítőt az ételek mellé. 

Ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!