5 különleges adventi koszorúötlet - így készítsd házilag, egyszerűen

Néhány nap múlva elkezdődik az adventi időszak. Ha még nincs koszorúd, akkor mutatunk néhány ötletet, hogyan készítheted el őket egyszerűen, olcsón.

December 2-án, advent első vasárnapján meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Te már megvetted magadnak az új koszorút, vagy a tavalyit használod? Ha nem akarsz több ezret költeni rá egy virágboltban, akkor csináld magad olcsón és egyszerűen. Mutatunk néhány ötletet:

1. Ehető változat

Ha szereted a mézeskalácsot és a különböző édes cukorkákat, akkor leginkább az ehető adventi koszorú illik hozzád. Némi kézügyességgel könnyen összeállíthatod a gyertyatartót. A Nosalty-n is találhatsz hozzá recepteket, de nyugodtan engedd szabadon a fantáziád:

Adventi koszorú mézeskalácsból

Nem is értem, hogy az előző években miért nem jutott eszembe, hogy fenyőágak helyett, mézes tésztából készítsem az adventi koszorút. Egy-két kisebb módosítással, Ildikó klassz ...

Adventi mézeskalács koszorú

Megvan még a tavalyi koszorúm, de úgy döntöttem, ez alkalommal illatozzon a gyertyák alatt valami igazán fűszeres, karácsonyillatú, saját kezűleg készített, ráadásul ehető! ...

2. Időspórolós változat

Ma már egy csomó boltban lehet kapni egyszerű koszorúalapot, amivel csak annyi a dolgod, hogy beleszúrsz négy gyertyát és néhány díszt. Még így is olcsóbb lesz, mintha az egészet megvennéd.

3. Rusztikus adventi koszorú

Egy egyszerű fatörzsdarabból is készíthető adventi koszorú:

4. Fenyővel és mindennel a profiknak

Pontosan olyan koszorút szeretnél, amit a virágboltokban árulnak súlyos összegekért? Nem lehetetlen, főleg ha be tudod hozzá szerezni az összes alapanyagot:

5. Egyszerű, mégis nagyszerű

Ne csüggedj, ha rossz a kézügyességed, mert még így is könnyen tudsz készíteni koszorút. Néhány gyertyát egyszerűen feldobhatsz, mondjuk így:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...