Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leteszteltük az Aldi saját márkás termékeit - meglepő eredmények születtek

Vakteszteltünk 8 különböző termékcsoportot. Mutatjuk, hogy szerepeltek az ALDI saját márkás termékei.

Az ALDI beszerzői és a partner szaklaboratóriumok évente mintegy hétezer termékbevizsgálást végeznek annak érdekében, hogy az áruházak polcaira a legjobb minőségű és ár-érték arányban is kiváló árucikkek kerüljenek. Múlt héten mi is részt vehettünk egy vakteszten az ALDI biatorbágyi központjában, ahol kiderült, a diszkontáruházlánc saját termékei megállják-e a helyüket a konkurencia termékeivel szemben.

8 különböző termékkört teszteltünk le, ami nem kis kihívás volt, hiszen egy-egy csoport 5-6 mintából állt, sőt, a virsliből összesen 10 félét kóstoltunk. Legjobban az ALDI nassolnivalói szerepeltek a megmérettetésen. A Choceur Nussknacker mogyorós ét- és tejcsokoládé is az első helyen végzett a vakteszten. A Snack Fun sós chips a második legjobb lett a csoportjában, de az Aldi saját márkás túró rudija is a dobogó harmadik fokára került a tesztelők véleménye alapján.

Tudtad?

A diszkontfilozófia megalkotójaként az ALDI célja, hogy kiváló minőségű termékeket nyújtson folyamatosan alacsony áron a vásárlók számára mind a 137 magyarországi üzletében. Az áruházlánc állandó szortimentje mintegy 1800 termékből áll, ezek az árucikkek egész évben kaphatók, a kínálatot pedig az időszakosan, akár évente több alkalommal vagy szezonálisan elérhető termékek mintegy 5-6000 árucikkből álló köre egészíti ki.

A nassolnivalók mellett teszteltünk virslit és mustárt is. Utóbbi termék a negyedik helyen végzett, az ALDI saját márkás bécsi virslijét a harmadik, a koktél bécsi virslit pedig a negyedik helyre értékelték a vaktesztelők. A laktózmentes tejfölök kategóriájában és az őrölt kávék között azonban nem arattak nagy sikert az ALDI saját márkái. 

A termékeket egyébként az ALDI alapvetően két forrásból szerzi be: az árucikkek egy része a magyarországi ALDI osztrák anyavállalata, a Hofer beszerzéséből származik. Ezek saját márkás termékek, amelyeket az ALDI több országban – Ausztriában, Magyarországon, Szlovéniában, Svájcban, illetve 2018 tavaszától már Olaszországban is – értékesít, és amelyek több országra szóló csoportos beszerzésből érkeznek. Ezeknek a termékeknek a receptúrája, minősége a termékeket forgalmazó országok mindegyikében megegyezik, ezzel is biztosítja az üzletlánc az állandó magas színvonalat.

A másik beszerzési forrás természetesen a magyarországi termelők és gyártók csoportja. A diszkontlánc szolgáltatásait és termékkínálatát is a vásárlói visszajelzéseket figyelembe véve alakítja, fejleszti, így van ez a magyar beszerzésből érkező saját márkás termékek esetében is, amelyek receptúráját a fogyasztói szokások alapján az üzletlánc beszállítóival és külső szakértők bevonásával folyamatosan fejleszti, optimalizálja, ezzel biztosítva a magyar vásárlók által keresett és kedvelt ízvilágot és termékjellemzőket.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!