Csodás olasz lencselevest készítettünk, újraalkottuk a retró zsúrszendvicset

Az elmúlt két hétben minden a karácsonyról és a szilveszterről szólt nálunk: kiderítettük, mely fogások kerülnek a profi séfek asztalára az ünnepekor, felfedtük a tökéletes székelykáposzta titkát, és a tojáslikőr történetét is elmeséltük.

  1. Így néz ki, amikor a retró zsúrszendvics elegánsnak képzeli magát
    1.

    Így néz ki, amikor a retró zsúrszendvics elegánsnak képzeli magát

    Ha a családnak vagy a barátoknak készülnél pár laktató, de mégis mutatós szendviccsel, akkor nyúlj vissza a gyökerekig, és voksolj a retró, főtt tojásos, Piros Arany-cseppes, miniubis verzióra! Mi most egy picit feljavított receptet mutatunk.

  2. Egy lencseleves mind felett, avagy a parmezántól és a gombától tényleg minden jobb
    2.

    Egy lencseleves mind felett, avagy a parmezántól és a gombától tényleg minden jobb

    Amikor azon gondolkodsz, mit kezdj idén a lencséddel, babonából és/vagy lencseszerelemből viszont semmiképp sem hagynád le a családi menüről, akkor szusszanj egyet, és örülj, mert megtaláltad a tökéletes alternatívát a magyaros receptre: készíts idén olaszos lencselevest rókagombával és parmezánnal!

  3. Így készül a klasszikus tatár beefsteak, a legmerészebb húsétel
    3.

    Így készül a klasszikus tatár beefsteak, a legmerészebb húsétel

    A szilveszteri óévbúcsúztatás elegáns alkalom, amihez hasonlóan elegáns ételek dukálnak. Ha idén valami tényleg különlegesre vágyunk, tanuljuk meg, hogyan is készül a klasszikus tatár beefsteak!

  4. Lókoponya, pókhálók és kolbászlopás – a világ rémisztő karácsonyai
    4.

    Lókoponya, pókhálók és kolbászlopás – a világ rémisztő karácsonyai

    Átfutván a világ néhol rémisztő, máskor nagyon vicces népszokásait, a mi karácsonyunk egészen visszafogott és nyugodt képet mutat. Nem mindenhol van ez így, mutatjuk is a legfurcsábbakat!

  5. Magyar ételekkel foglalkozik a világ egyik legismertebb magazinja
    5.

    Magyar ételekkel foglalkozik a világ egyik legismertebb magazinja

    Pontosabban egy magyar származású szakáccsal, aki Brooklynban nyitott egy kis bisztrót, ahol csodás magyar ételek vannak a középpontban.

  6. Kultúrfelvágott: íme a Karácsonyi vakáció tojáslikőrje, ami még a legnagyobb veszekedést is pihenőpályára teszi
    6.

    Kultúrfelvágott: íme a Karácsonyi vakáció tojáslikőrje, ami még a legnagyobb veszekedést is pihenőpályára teszi

    A karácsonyi vakáció minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi vígjátéka, nem véletlenül: Chevy Chase ünnepi készülődésének csetlés-botlásai, ha nem is ilyen extrém szinten, de sokunk számára ismerősek lehetnek.

  7. Ilyen utolsó pillanatos édességeket készíts maradék tojásfehérjéből
    7.

    Ilyen utolsó pillanatos édességeket készíts maradék tojásfehérjéből

    A nagy sütisütési időszakban gyakran halmozódik fel egy csomó tojásfehérje, aminek igazából csak örülhetünk, hiszen akár a karácsonyi vacsora fő desszertjét, a gyerekek kedvenc finomságát, sőt még ehető karácsonyfadíszeket is készíthetünk belőle.

  8. A flódni négy ízével született meg a legkarácsonyibb cupcake
    8.

    A flódni négy ízével született meg a legkarácsonyibb cupcake

    Vannak ízek, amelyek tagadhatatlanul a karácsonyhoz tartoznak. Nem véletlen tehát, hogy a süteményeket folyamatosan ezekkel az ízekkel sütjük az ünnepre. A flódni híres arról, hogy négyet is felsorakoztat közülük, ez a négy íz ihlette ezt a lenti süteményt is.

  9. A tökéletes székelykáposzta, aminek nincs sok köze a székelyekhez
    9.

    A tökéletes székelykáposzta, aminek nincs sok köze a székelyekhez

    Petőfi Sándor ide vagy oda, a székelykáposzta egy igazi téli étel, ami karácsonykor is sokaknál kerül az ünnepi asztalra. De hogy készül a legjobb változat?

  10. Ezek a fogások kerülnek az ünnepi asztalra a profi magyar séfeknél és vendéglátóknál
    10.

    Ezek a fogások kerülnek az ünnepi asztalra a profi magyar séfeknél és vendéglátóknál

    Megkérdeztünk néhány fontos hazai séfet, gasztronómiában mozgó vendéglátót, hogy milyen ételeket fogyasztanak karácsonykor, mik azok a fogások, melyek nélkül nem lehet teljes az ünnep. És az is kiderül, hogy az egész éves főzés és figyelő vendéglátás ellenére beállnak-e a konyhába a készülődések idejére.

Címlapról ajánljuk

További cikkek