A legjobb hámozópraktikák együtt!

Írtunk már nem keveset arról, mit hogy kéne hámoznod, hogy a rutinod praktikusabb, viccesebb, gyorsabb legyen. Most mindez egy helyen!

1. Narancs, mandarin

Két vége levág, picit bemetsz, és hernyószerűen kinyit. A legjobb.

2. Ananász

Vágd félbe a hámozatlan gyümölcsöt hosszában (még a szár+levél is maradhat). Aztán a két felet újra félbe hosszában - negyedeket kapsz. Alulról válaszd le egy késsel a húst a héjról, szeleteld be, és tologasd jobbra-balra a felvágott darabkákat - annyira jól néz ki!

3. Kiwi

Vágd le a két végét, egy evőkanállal nyúlj be, majd válaszd le a húst a héjtól körben. Egyszerű!

Még egy trükk!

Hámozz főttkrumplit nagyon trükkösen!

4. Alma

Vagdosd be a képen látható módon cikkelyekre, majd tegyél rá egy vastagabb befőttesgumit. Így bárhova magaddal viheted, és akár a buszon is haraphatod a cikkelyeket!

5. Kókuszdió

A kókuszdió videón is látható 3 kis fekete mélyedéséből az egyiken kezdjünk el lukat fúrni egy csavarhúzóval és egy kalapáccsal. Itt könnyebb lukat ejteni: öntsük ki belőle a kókuszvizet. Ezután pedig rakjuk be a mikróba (!) magas hőfokon 30 mpre, így megpuhul, és ha ezután csapunk rá egy keményet, darabjaira hullik.

6. Koktélparadicsom

A szupertrükk: pakoljuk őket egy lapostányérra egészben jó szorosan, tegyünk a tetejükre még egy lapostányért, fogjuk össze a kettőt, majd egy nagy és éles késsel nyiszatoljuk őket félbe!

(cikkforrás: huffingtonpost, címlapfotó: Flickr/World Bank Photo Collection)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így sterilizáld a befőttesüvegeket lekvárfőzéskor

Napi Tippünk a befőzéssel kapcsolatosan érkezik nektek: így, nyár vége fele közeledve sokan döntenek úgy, hogy a nyár legszínesebb-illatosabb-zamatosabb alapanyagait télen is élvezni szeretnék, így elteszik a finomságokat. Jöhetnek tartósított kedvenceink, a lekvárok! Na de hogy álljunk neki az üvegek sterilizálásának?