A legjobb hámozópraktikák együtt!

Írtunk már nem keveset arról, mit hogy kéne hámoznod, hogy a rutinod praktikusabb, viccesebb, gyorsabb legyen. Most mindez egy helyen!

1. Narancs, mandarin

Két vége levág, picit bemetsz, és hernyószerűen kinyit. A legjobb.

2. Ananász

Vágd félbe a hámozatlan gyümölcsöt hosszában (még a szár+levél is maradhat). Aztán a két felet újra félbe hosszában - negyedeket kapsz. Alulról válaszd le egy késsel a húst a héjról, szeleteld be, és tologasd jobbra-balra a felvágott darabkákat - annyira jól néz ki!

3. Kiwi

Vágd le a két végét, egy evőkanállal nyúlj be, majd válaszd le a húst a héjtól körben. Egyszerű!

Még egy trükk!

Hámozz főttkrumplit nagyon trükkösen!

4. Alma

Vagdosd be a képen látható módon cikkelyekre, majd tegyél rá egy vastagabb befőttesgumit. Így bárhova magaddal viheted, és akár a buszon is haraphatod a cikkelyeket!

5. Kókuszdió

A kókuszdió videón is látható 3 kis fekete mélyedéséből az egyiken kezdjünk el lukat fúrni egy csavarhúzóval és egy kalapáccsal. Itt könnyebb lukat ejteni: öntsük ki belőle a kókuszvizet. Ezután pedig rakjuk be a mikróba (!) magas hőfokon 30 mpre, így megpuhul, és ha ezután csapunk rá egy keményet, darabjaira hullik.

6. Koktélparadicsom

A szupertrükk: pakoljuk őket egy lapostányérra egészben jó szorosan, tegyünk a tetejükre még egy lapostányért, fogjuk össze a kettőt, majd egy nagy és éles késsel nyiszatoljuk őket félbe!

(cikkforrás: huffingtonpost, címlapfotó: Flickr/World Bank Photo Collection)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb házi káposztás czvekedlihez Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek

Aranyat ér ez a növény – Talán ott van a...

Sok országban dísznövényként funkcionál a kakastaréj, másnéven a celosia, ugyanis azt már kevesebben tudják, hogy értékes zöldségnövény is egyben. Az első fagyokig ízletes hajtásokat hoz, amit érdemes pörköltbe, levesekbe belefőzni.