A legelső márkanagykövet: Törley József

Törley József egy személyben egyesítette a kiváló üzletember, a csalafinta marketinges és a leleményes vállalkozó archetípusát. 

Már tanulmányai során kapcsolatba került Teophil Roederer reimsi pezsgőgyárossal, akinél megtanulta a pezsgőgyártás fortélyait. Érdekesség, hogy első gyárát Reimsben alapította. Később egy alapbor beszerző körúton felfedezte a mai Etyek-Budai borvidék területét, ahol pezsgőgyártási szempontból már akkor is kiváló minőségű borok készültek. Budafokon kezdte meg működését 1882-ben a Törley József és Társa cég.

Törley igen hamar nagy hírnévre tett szert, amit nem csak a kiváló pezsgőjének köszönhetett. Elsők között ismerte fel a reklám fontosságát. Teherautói folyamatosan szelték az utakat, ezért az elsők között látta el cége nevével, valamint emblémájával ezeket a járműveket, így teremtve meg az első reklámhordozókat az országban. Pezsgőinek plakátjait, számolócéduláit a korszak legnagyobb grafikus-művészeivel terveztette meg.

Kiváló marketingfogással reagált arra is, hogy több hazai vendéglátóhelyen nem lehetett Törley pezsgőt kapni. A legenda szerint kisebb beépített társaságokat küldött ezekre a helyekre, akiknek csak annyi dolguk volt, hogy a márka termékeit kérjék a vendéglátóstól. Márpedig valamirevaló tulajdonos mindig a vendég kedvében jár, ezért szép lassan ezek a helyek is elkezdték Törley József pezsgőit árusítani.

Törley minőség iránti elkötelezettségét mi sem mutatja jobban, mint egyik jelmondata:

„Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt.”

Törley Tipp:Hány buborék van egy palackban?

Ne kísérletezzen a megszámolásával, mert tudósok kísérletei és számításai szerint akár 49-250 millió buborék is lehet egy átlagos palack pezsgőben.

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...