A legegészségesebb joghurtfajta, melyet gyakran kéne ennünk

Rengeteg fajta joghurt létezik, de vajon melyik a legegészségesebb? Egy friss tanulmányból kiderült!

Alapvetően a joghurtról mindenki tudja, hogy nagyon egészséges élelmiszer. Régebben szinte csak egy félét lehetett kapni, majd tehéntejből készült, mostanra azonban már rengeteg más alternatíva is létezik. Így felmerülhet bennünk a kérdés, mégis melyiket válasszuk, ha a legegészségesebb joghurtfajtát ennénk.

A legegészségesebb joghurtfajta, melyet gyakran kéne ennünk

A Frontiers In Nutrition szaklapban megjelent kutatás alapján úgy tűnik, hogy a legegészségesebb joghurtfajta nem is tehéntejből készül!

A tudósok tápanyagtartalom alapján hasonlították össze joghurtokat. Pontosan 1074-féle tejalapú és 150 növényi joghurtalternatívát vizsgáltak meg. Azt megállapították, hogy a joghurtok jótékony hatásai, vagyis a magas fehérjetartalom, rosttartalom, kalcium, D-vitamin, alacsony szaturált zsírtartalom, cukor- és sótartalom, mindegyiknél jelen voltak.

A növényi joghurt a nyerő!

Azonban azt is megfigyelték, hogy a növényi alapú joghurtok több rostot, kevesebb cukrot és sót tartalmaznak. Továbbá ezen termékek mellett szól a fenntarthatóság is.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek