A legegészségesebb joghurtfajta, melyet gyakran kéne ennünk

Rengeteg fajta joghurt létezik, de vajon melyik a legegészségesebb? Egy friss tanulmányból kiderült!

Alapvetően a joghurtról mindenki tudja, hogy nagyon egészséges élelmiszer. Régebben szinte csak egy félét lehetett kapni, majd tehéntejből készült, mostanra azonban már rengeteg más alternatíva is létezik. Így felmerülhet bennünk a kérdés, mégis melyiket válasszuk, ha a legegészségesebb joghurtfajtát ennénk.

A legegészségesebb joghurtfajta, melyet gyakran kéne ennünk

A Frontiers In Nutrition szaklapban megjelent kutatás alapján úgy tűnik, hogy a legegészségesebb joghurtfajta nem is tehéntejből készül!

A tudósok tápanyagtartalom alapján hasonlították össze joghurtokat. Pontosan 1074-féle tejalapú és 150 növényi joghurtalternatívát vizsgáltak meg. Azt megállapították, hogy a joghurtok jótékony hatásai, vagyis a magas fehérjetartalom, rosttartalom, kalcium, D-vitamin, alacsony szaturált zsírtartalom, cukor- és sótartalom, mindegyiknél jelen voltak.

A növényi joghurt a nyerő!

Azonban azt is megfigyelték, hogy a növényi alapú joghurtok több rostot, kevesebb cukrot és sót tartalmaznak. Továbbá ezen termékek mellett szól a fenntarthatóság is.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!