A legegészségesebb joghurtfajta, melyet gyakran kéne ennünk

Rengeteg fajta joghurt létezik, de vajon melyik a legegészségesebb? Egy friss tanulmányból kiderült!

Alapvetően a joghurtról mindenki tudja, hogy nagyon egészséges élelmiszer. Régebben szinte csak egy félét lehetett kapni, majd tehéntejből készült, mostanra azonban már rengeteg más alternatíva is létezik. Így felmerülhet bennünk a kérdés, mégis melyiket válasszuk, ha a legegészségesebb joghurtfajtát ennénk.

A legegészségesebb joghurtfajta, melyet gyakran kéne ennünk

A Frontiers In Nutrition szaklapban megjelent kutatás alapján úgy tűnik, hogy a legegészségesebb joghurtfajta nem is tehéntejből készül!

A tudósok tápanyagtartalom alapján hasonlították össze joghurtokat. Pontosan 1074-féle tejalapú és 150 növényi joghurtalternatívát vizsgáltak meg. Azt megállapították, hogy a joghurtok jótékony hatásai, vagyis a magas fehérjetartalom, rosttartalom, kalcium, D-vitamin, alacsony szaturált zsírtartalom, cukor- és sótartalom, mindegyiknél jelen voltak.

A növényi joghurt a nyerő!

Azonban azt is megfigyelték, hogy a növényi alapú joghurtok több rostot, kevesebb cukrot és sót tartalmaznak. Továbbá ezen termékek mellett szól a fenntarthatóság is.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Kakaós-burgonyás kalács

Egy nagyon puha, légies kaláccsal szerettem volna meglepni a családot reggelire. Isteni lett, nem túl édes, lehet akár több részre osztani is, tölteni nutellával, csokoládéval. Mi ...

Meggyes-kókuszos energiasüti

Nem bonyolult, sütés mentes isteni finom desszert, ha nem akarunk sok időt tölteni a konyhában, viszont vágyunk valami finomságra. Egyedül a hűlési időt kell megvárni, de nagyon gyorsan ...

Extra tepertős pogácsa

Az isteni tepertős pogácsa hagyományosabb módon zsírral, extra tepertősen. Mi jobban szeretjük, ha nem krémes, hanem darabos a tepertő, harapható állagú, így sokkal élvezhetőbb a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...