Lángosrekordok a Balatonon!

A Vénusz és segítői óriási lángostésztát nyújtottak, mellyel rekordot döntöttek. Sőt felállították a legtöbb, egyszerre, egy sütőedényben kisütött lángos világcsúcsát is. (x)

{node=61701}

Egy belföldi nyaralásból, főleg ha a Balatonról van szó, nem hiányozhat a lángos, mely étel ráadásul a magyar konyha egyik ikonikus fogása. A Vénusz, a magyar háziasszonyok megbízható konyhai segítője, az idén nyáron azt a célt tűzte ki magának, hogy Zánkán, a Balaton partján, megkíséreli megdönteni a 2008-ban felállított lángosrekordot.

Ez teljesült is, hiszen szorgos segítők közreműködésével sikerült a lángost 3 méter átmérőjűre nyújtaniuk, mellyel új rekord született. Az óriás lángos tésztájának elkészítéséhez összesen 15 kg lisztet, 0,75 kg élesztőt, 3 kg burgonyát, 7 liter vizet és 0,4 kg sót használtak fel. A rekord méretű nyers tésztát végül egy 50 cm mély, 350 cm átmérőjű, külön a kísérletre legyártott hatalmas sütőedénybe emelték, mely 1200 liter forró Vénusz olajjal volt megtöltve. Bár a tésztát nem sikerült egyben megfordítani, a kinyújtott, nyers lángostészta megdöntötte a 250 cm-es eddigi rekordot.

A világ legnagyobb lángosa

Ezt követően a lelkes lángossütő csapat egy következő kísérletbe fogott, méghozzá a legtöbb, egy sütőedényben, egy időben sült lángos rekordjának felállításába. Sok-sok apró tésztagombóc sorakozott fel a hatalmas sütőedény mellett, végül 115 darab lángos sült ki együtt, egy időben szép aranybarnára a forró olajban. Ezzel egy eddigi példátlan rekordot állított fel a Vénusz és csapata, mellyel magasra tette a mércét.

Mennyi lángos!

A lángos elkészítésében a 2008-as rekord felállítói voltak a Vénusz segítségére, akik nagy rutinnal fogtak neki a megvalósításnak. A stábnak egy egész szurkolói csipet-csapat szorított, ugyanis a lángos-rekordkísérletnek a Vénusz Naptábor adott otthont, ahol 90 diák tölthetett el élményekben gazdag napokat a Vénusz jóvoltából. A rengeteg lángost nagy örömmel fogadta a zánkai gyermektábor összes lakója, melyet jóízűen falatoztak el a rekordok hitelesítését követően.

Mindenkinek jutott friss lángos

„A lángos évek óta a Vénusz szívügye, hiszen a megbízható minőségű napraforgó étolaj elengedhetetlen hozzávalója egy igazán finom lángos elkészítésének. Ezért is indítottuk az idén másodszor is útjára a Lángos voksversenyt, melynek során a Vénusz kedvenc magyarországi, Tisza-tavi, illetve balatoni lángosozóit keressük. Ha pedig finom lángosról van szó, akkor abból minél több, annál jobb – csak győzze az ember étvággyal. Nagyon örülünk, hogy sikerült megdöntenünk a legnagyobbra nyújtott nyers lángostészta rekordját, valamint, hogy egy teljesen új lángosrekordot is sikerült felállítanunk. Az egész napi segítségért külön nagy köszönetet szeretnénk mondani Budai Jánosnak és az egész lángossütő csapatnak” – mondta Frikton Ildikó, a Vénusz márkamenedzsere. (x)

Ismerkedj meg a Vénusszal! >>

Lángosreceptekért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!