Kifejezetten érdekes dolog Magyarország süteménykultúrája, ugyanis léteznek annak berkeiben olyan édességek, amelyekről mindenki halott, olyanok amelyeket csak egy-két megyében ismernek és készítenek és vannak teljesen egyedi, családi receptek is. A lakodalmas barack egy furcsa metszetet jelent ebben a kavalkádban: a legtöbben ugyan ismerik, de talán még nem kóstolták. Hiszen annyira ikonikus, hogy akár a vidéki vendégeskedések és ünneplések szimbólumává lehetne avatni, mellette viszont nem találhatjuk meg akárhol, nem térhetünk be a legközelebbi cukrászdába, hogy megkóstoljuk. Ha azonban mégis borzasztóan hajt minket a kíváncsiság, akkor íme, itt a recept, készítsük el bátran, és harapjunk bele az igazi magyar barack cukros, pirosas-zöldes „húsába”.
Nézd meg galériánkban, hogyan készül a lakodalmas barack:
A lakodalmas barack receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Még több recept Flórától: