Különleges, csicseriborsós csirke-curry

Ez egy rettentően egyszerű és gyors recept. Hínyenc, e heti gasztrobloggerünk, körülbelül fél óra alatt, egy indiai kifőzde illatát és kulináris élményét csempészi be a konyhánkba. Varázsoljunk vele!

Vegáknak és húsevőknek egyaránt tetszeni fog

Amikor megkerestek azzal a felkéréssel, hogy legyek a hét gasztrobloggere a NoSalty oldalán, egyértelműnek éreztem azt, hogy valamilyen csicseriborsós curryrecepttel rukkolok elő, mivel nagyjából a blogom gerincét is ez a két tétel határozza meg.A következő étel ráadásul a húsevő és növényevő tábornak egyaránt tökéletes lehet – a lényeg, hogy beállítottságtól függően vagy kihagyják a húst vagy beleteszik.Azt is illik megjegyeznem, hogy egy rettentően egyszerű és gyors receptről van szó, mint ahogy az nálam általában lenni szokott.

Csicseriborsó-curry csirkével

Hozzávalók 4 személyre

  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 doboz csicseriborsó (lehet saját főzésű is)
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 csokor friss koriander
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 cm vastag friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1tk mustármag
  • 1tk görögszéna (lepkeszegmag)
  • 1tk szárított currylevél
  • 1ek garam masala
  • 1tk egész koriandermag
  • 1tk egész római kömény
  • 1tk szárított chili paprika (elhagyható)
  • 1ek kurkuma
  • 1 rúd fahéj
  • 1ek kókuszzsír (olajjal helyettesíthető)

Elkészítés lépésről lépésre

  1. Az egész koriandermagot és római köményt mozsárban összezúzzuk és a mustármaggal, görögszénával, fahéjjal a zsiradékba tesszük, majd megpirítjuk.
  2. Fontos, hogy ne égessük túl, mert akkor kesernyés ízt kapunk, elég, ha csak érezzük az illatukat.
  3. Apró kockákra vágott hagymánkat a fűszerekhez adjuk és kevés sóval üvegesre pároljuk, majd ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Plusz a szárított currylevelet, chili paprikát és a garam masalát is rászórjuk a hagymára.
  4. Amikor a hagyma már szép színt kapott, akkor adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet. A vegák ezt a részt kihagyhatják, és kapnak egy húsmentes ételt!
  5. A megpirult csirkemellre öntsük rá a csicseriborsót, ami éppenséggel lehet saját magunk által főzött is, csak azzal több a munka.
  6. Utolsó momentumként öntsük a kókusztejet az egészre és szórjuk meg kurkumával, ami kellemes színt fog kölcsönözni majd az ételünknek. Aztán lassú tűzön körülbelül 15-25 percig főzzük a curryt, amíg jól egybeérnek az ízek és az ételünknek is szép textúrája lesz. A legvégén, ha szükséges, ízlésünknek megfelelően sózzuk meg az ételt!
  7. Tálalni lehet rizzsel vagy naan-nal, de biztos sült krumplival is egészen kiváló tud lenni.

Hínyenc, a Hétköznapi ínyenc szakácsunk blogja >>Hínyenc a Hétköznapi ínyenc szakácsunk a Facebookon >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...