Különleges, csicseriborsós csirke-curry

Ez egy rettentően egyszerű és gyors recept. Hínyenc, e heti gasztrobloggerünk, körülbelül fél óra alatt, egy indiai kifőzde illatát és kulináris élményét csempészi be a konyhánkba. Varázsoljunk vele!

Vegáknak és húsevőknek egyaránt tetszeni fog

Amikor megkerestek azzal a felkéréssel, hogy legyek a hét gasztrobloggere a NoSalty oldalán, egyértelműnek éreztem azt, hogy valamilyen csicseriborsós curryrecepttel rukkolok elő, mivel nagyjából a blogom gerincét is ez a két tétel határozza meg.A következő étel ráadásul a húsevő és növényevő tábornak egyaránt tökéletes lehet – a lényeg, hogy beállítottságtól függően vagy kihagyják a húst vagy beleteszik.Azt is illik megjegyeznem, hogy egy rettentően egyszerű és gyors receptről van szó, mint ahogy az nálam általában lenni szokott.

Csicseriborsó-curry csirkével

Hozzávalók 4 személyre

  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 doboz csicseriborsó (lehet saját főzésű is)
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 csokor friss koriander
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 cm vastag friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1tk mustármag
  • 1tk görögszéna (lepkeszegmag)
  • 1tk szárított currylevél
  • 1ek garam masala
  • 1tk egész koriandermag
  • 1tk egész római kömény
  • 1tk szárított chili paprika (elhagyható)
  • 1ek kurkuma
  • 1 rúd fahéj
  • 1ek kókuszzsír (olajjal helyettesíthető)

Elkészítés lépésről lépésre

  1. Az egész koriandermagot és római köményt mozsárban összezúzzuk és a mustármaggal, görögszénával, fahéjjal a zsiradékba tesszük, majd megpirítjuk.
  2. Fontos, hogy ne égessük túl, mert akkor kesernyés ízt kapunk, elég, ha csak érezzük az illatukat.
  3. Apró kockákra vágott hagymánkat a fűszerekhez adjuk és kevés sóval üvegesre pároljuk, majd ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Plusz a szárított currylevelet, chili paprikát és a garam masalát is rászórjuk a hagymára.
  4. Amikor a hagyma már szép színt kapott, akkor adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet. A vegák ezt a részt kihagyhatják, és kapnak egy húsmentes ételt!
  5. A megpirult csirkemellre öntsük rá a csicseriborsót, ami éppenséggel lehet saját magunk által főzött is, csak azzal több a munka.
  6. Utolsó momentumként öntsük a kókusztejet az egészre és szórjuk meg kurkumával, ami kellemes színt fog kölcsönözni majd az ételünknek. Aztán lassú tűzön körülbelül 15-25 percig főzzük a curryt, amíg jól egybeérnek az ízek és az ételünknek is szép textúrája lesz. A legvégén, ha szükséges, ízlésünknek megfelelően sózzuk meg az ételt!
  7. Tálalni lehet rizzsel vagy naan-nal, de biztos sült krumplival is egészen kiváló tud lenni.

Hínyenc, a Hétköznapi ínyenc szakácsunk blogja >>Hínyenc a Hétköznapi ínyenc szakácsunk a Facebookon >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek