Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A koronavírus áldozata lett az egyik legjobb fővárosi levesező is

7 év után bezárja Mozsár utcai éttermét a Funky Pho. A kitűnő vietnami kajáiról híres streetfood-étterem, úgy tűnik, a koronavírus áldozata lett. 

A Funky Pho Budapest egyik legmenőbb vietnami street food-os helye volt az elmúlt hét évben. A vietnami leveseket és főételeket kínáló étterem 2013 májusában nyílt meg a VI. kerületi Mozsár utcában, az elmúlt években pedig számos gasztronómiai elismerést sikerült megszerezniük. 2014-ben az év street food-jának és az év legjobb pho levesének díját is sikerült bezsebelniük. 

A Funky Pho kedd reggel jelentette be, hogy  a jelenlegi 80%-os forgalomcsökkenés mellett gazdaságilag teljesen ellehetetlenült az étterem fenntarthatósága, ezért a Mozsár utcai éttermet kénytelenek bezárni. 

,,A napokban voltunk 7 évesek, de ez az évforduló nem ünnepléssel telt sajnos, hanem egy kemény döntés körüli vívódással. Végül arra az igen fájdalmas elhatározásra jutottunk, hogy május végével bezárjuk a Funky Pho-t. Reméljük nem véglegesen, de itt a Mozsár utcában már biztosan nem fogunk kinyitni júniustól.
 
Legfőbb ok, hogy a jelenlegi 80%-os forgalomcsökkenés mellett gazdaságilag teljesen ellehetetlenült az étterem fenntarthatósága. Nem sok remény van rá, hogyaz élet hamar visszatér a régi kerékvágásba. Valós kormányzati segítségnyújtás nem történt és ilyenre sajnos remény sincs, mivel erős próbálkozásaink ellenére sem sikerült közel kerülnünk a labdarúgáshoz. Végül pedig a helyiség tulajdonosa teljes mértékben elzárkózott a bérleti díjunk mértékének felülvizsgálatától, amely a körülményeket figyelembe véve irreális mértékűvé nőtt. Ugyanitt bejáratott üzlethelyiség stabil törzsközönséggel júliustól kiadó, vegyétek, vigyétek, mert hamarosan az Oktogonig fog érni a sor. :)
 
A bennünk lévő érzés egy közeli hozzátartozó elvesztéséhez hasonlatos, mert a Funky Pho-t saját szerelemgyerekünkként szeretjük, de van pár dolog, ami nyújt némi vigaszt azért. Először is elvileg nyitunk egy új helyet az ősszel. Azért fogalmazunk ilyen talányosan, mert habár kész a koncepció, és megvan a tökéletes válságálló lokáció is hozzá, de a vírusnak is lehet még egy-két szava a projekthez (pl. még durvább zombi apokalipszis ősszel, stb.). Másodszor pedig magát a Funky Pho brandet sem engedjük el, azon leszünk, hogy egy megfelelőbb helyszínen újra nyithassunk… egyszer csak majd valamikor.
 
Addig is tovább toljuk az Etesd a dokit kampányt, minden héten minimum 50 adag kaját készítve közadakozásból. Az adományozóknak ez úton is hálás köszönet!!! Kitalálunk még valami záró buli helyettesítő akciót is, hogy szeretett törzsvendégeinktől valamilyen formában elbúcsúzhassunk. Aztán ne felejts el párszor még rendelni tőlünk a Wolton, mert már csak 19 nap and counting"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Funky Pho (@funkyphoo) által megosztott bejegyzés,

 
A Funky Pho május végéig még házhoz szállít azoknak, akik befizetnének egy (ideiglenesen) utolsó pholeveses körre, ősszel pedig remélhetőleg újra visszatér a fővárosba az egyik legjobb vietnami kajálda, ahol mindig megállhattunk egy jót enni. 
 

Ez is érdekelhet: 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!